Ranko Šuvar / Cropix
PRVA HNL

Prekinut niz Dragovoljaca, Varaždin do boda kod Zagreba, kamilica u Maksimiru

Rijeka je osvojila bod protiv Lokomotive na Maksimiru (0:0), Varteks pak u Kranjčevićevoj (2:2), dok je Inter u Zaprešiću s 3:2 svladao Hrvatski Dragovoljac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2011. 22:22

Odigrane su tri utakmice 25. kola 1. HNL. Rijeka je osvojila bod protiv Lokomotive na Maksimiru (0:0), Varteks pak u Kranjčevićevoj (2:2), dok je Inter u Zaprešiću s 3:2 svladao Hrvatski Dragovoljac.

Nogometaši Lokomotive napravili su još jedan korak prema drugoj ligi. Dinamova filijala sedmi put ove sezone odigrala je 0-0 i tako ostala 'zabetonirana' na 14. mjestu HNL-a. Lokosi su protiv Rijeke dominirali, imali nekoliko dobrih prilika, ali put do Lisjakove mreže nisu pronašli. Na kraju su mogla i sva tri boda otići u Rijeku, ali u 85. minuti Zijler s pet metara nije uspio postići pogodak.

Zanimljivu utakmicu u Zaprešiću odigrali su hit prvenstva i hit proljetnog dijela sezone. Dragovoljci su u Zaprešić došli s ciljem da sedmu utakmicu zaredom ostanu neporaženi, ali u tome nisu uspjeli. Inter je pod dirigentskom palicom mladog Trajkovskog sredio Dragovoljce i privremeno zasjeo na treće mjesto koje vode u Europu. Strijelci za Zaprešićane bili su Trajkovski (56-11m), Oršić (73) i Budimir (74), a u završnici utakmice situaciju su malo zakomplicirali Grgić i Kukoč.

Vrlo dobar nogomet igrao se i u Kranjčevićevoj gdje su Zagreb i Varaždin podijelili bodove odigravši 2-2. Pjesnici su na poluvremenu otišli s prednošću od 1-0 pogotkom Krstanovića u 45. minuti sa 11 metara. Međutim, u drugom dijelu razigrali su se mladi Varaždinci i golovima Glavine i Vugrinca okrenuli rezultat u svoju korist. Varaždinci su imali nekoliko prilika za osiguranje tri boda, ali kazna za promašaje je stigla u posljednjim trenucima dvoboja. Krasnim udarcem s vrha 16-erca Krstanović se ponovno prometnuo u spasitelja Pavlovićeve momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 02:48