Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
ZAVRZLAME BIJELIH

PRIJATELJ HAJDUKOVA PREDSJEDNIKA JE SURAĐIVAO SA SPORNIM MENADŽEROM 'Niti ja zanimam Vukmiricu, a niti on mene u smiraju igračke karijere'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. prosinac 2016. 00:06

Vukmil Vukmirica u petak nije bio dostupan za razgovor iako su mnoga pitanja bila na stolu. Čovjek koji je iznenada dospio u središte medijske pozornosti nakon izjava oca Hajdukova igrača Frane Vojkovića i bivšeg menadžera beka Splićana Josipa Kvesića poslovno je u inozemstvu i nije se odazivao na novinarske pozive.

Premda je njegovo ime došlo u epicentar ovotjednih zbivanja na Poljudu, gdje ga se navodi kao “menadžera bez kojeg se ne može u Hajduk” rijetki se mogu pohvaliti da poznaju Vukmila Vukmiricu.

Split, 030916
Prijateljska nogometna utakmica Hajduk Siroki Brijeg odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Josip Kvesic
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Jakov Prkic / Cropix / CROPIX

Krenuo s Drpićem

Samozatajni je zagrebački menadžer u poslovanje s Hajdukom ušao prije nepune dvije godine, kada je na Poljud doveo Frana Tudora, a u menadžerske vode “uplivao” je prije četiri godine osnivanjem agencije Sport Agram i zastupanjem Dina Drpića, nekoć velike zvijezde Dinama. Hajdukova Tudora ne zastupa od ovog ljeta, ali je u klub ušao s novim igračem, Antom Ercegom, koji je prethodno bio suigrač Josipa Tadića u Balikesirsporu. Vukmirica je zastupnik Tadića, pa je tako stigao i do Ercega, kojeg je potom doveo u Hajduk. Kao poveznicu s predsjednikom Bijelih Ivanom Kosom znalo se spomenuti Gorana Ljubojevića, koji je ujedno kum i prijatelj čelnog čovjeka Hajduka.

Split, 301016.
Stadion Poljud.
Utakmica 14. kola MAXtv Prve lige izmedju HNK  Hajduka i NK Osijeka.
Na fotografiji: Ante  Erceg.
Foto:  Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

No, premda Transfermarkt navodi Ljubojevića kao igrača iz Vukmiričine agencije, Osječanin nam je otkrio kakvo je pravo stanje stvari: Ljubojević je nekoć bio pod patronatom menadžera Vukmirice, ali više nije.

- Prošle su gotovo dvije godine otkada smo prekinuli suradnju. Vukmirica mi je bio menadžer dok sam igrao u Rumunjskoj i Iranu, ali sada sam već na završetku karijere i više nema menadžerskog interesa za mene. Niti ja zanimam Vukmiricu, a iskreno, niti on mene u mom smiraju igračke karijere - kazao nam je Ljubojević, koji danas igra za Vinogradar.

Osijek, 051013.
Stadion Gradski vrt.
Utakmica 1. HNL izmedju Osijeka i Zadra.
Na fotografiji: Goran Ljubojevic (Os).
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX / CROPIX

Dodao je još Ljubojević da se rijetko čuje i s Ivanom Kosom, svojim Osječaninom koji vodi Hajduk.

- Otkad je preuzeo Hajduk, nema vremena za druženje. Koliko sam shvatio, cijeli je dan u klubu, rijetko i obitelj viđa, pa kako će onda mene. Volio bih da malo smanji ritam, da se družimo kao nekada, ali očito su obveze u Hajduku toliko velike da takva mogućnost ne postoji. Stoga vam je jasno da nema nikakve poveznice između mene, Kosa i Vukmirice. Jednostavno, mene nema u toj priči - zaključio je nekadašnji centarfor Osijeka, Dinama, Genka, Nafta i još mnogi drugih klubova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:16