Joško Ponoš / Cropix
PRIDRUŽUJE SE BRATU

Prvi potez novog/starog trenera Hajduka: Vučević ostavlja Anasa na klupi

Protiv Vulićeve Istre na Verudi napad ‘bijelih’ predvode Vukušić i Tomasov. Vučević se odlučio za sastav: Radošević - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Bulku, Trebotić, M. Ljubičić, Ibričić - Tomasov, Vukušić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 19. studeni 2010. 20:06

SPLIT - Goran Vučević odlučio se za velike promjene u sastavu za subotnju matineju protiv Istre (13.30 sati) na Verudi. Trener Hajduka ostavit će na klupi za pričuve Anasa Sharbinija, zaigrat će s Trebotićem u veznom redu, dok će Tomasova gurnuti u špicu napada da igra u tandemu s prvim golgeterom Lige Vukušićem.

Vučević zna da mora nešto mijenjati. Traži veznjake koji će kreirati igru, presložio ih je u rombu, a vjeruje 20-godišnjem Trebotiću koji je već bio njegov adut s klupe protiv Zagreba, a sada će igrati od početka. Vučević želi igrati napadački, ofenzivno i želi afirmirati mlade igrače.

Odluka da gurne Anasa Sharbija među pričuve veliko je iznenađenje, kao i ideja s Tomasovom u vrhu napada. Ali Vučević zna da mora preuzeti rizik ako želi promijeniti nešto u Hajduku...

Istrani su ove sezone već napravili dovoljno štete Hajduku. Vulić je eliminirao “bijele” iz Kupa Hrvatske, dobio je na Poljudu 1-0, a taj poraz bio je okidač za smjenu Stanka Poklepovića. Na startu prvenstva priča je bila potpuno drugačija, Hajduk je pregazio Puljane sa 6-1, bila je to rapsodija “bijelih” koji su se zahuktavali za europske uspjehe.

Danas je situacija nešto drugačija. Na Poljudu je splasnula euforija, kao da se ispuhao balon optimizma, nakon odlaska Špace Poklepovića traje “prijelazno razdoblje!”. Vučević je potvrđen za trenera nakon što je uhvatio ritam pobjeda. A taj niz mora nastaviti i u Puli ako želi zadržati korak za Dinamom.

Tijekom tjedna Vučević je želio odmoriti svoje igrače, dao im je čak tri slobodna dana, reprezentativce ionako nije imao na raspolaganju, a planove mu je poremetila i ozljeda prvog vratara Danijela Subašića.

Vučević će tražiti pobjedu. Bodovi su mu najvažniji, a igra je u ovom trenutku u drugom planu. Hajdukovci bi potpisali da im se ponovi Lokomotiva. Na Maksimiru su dobili i uz lošu igru.

- Sve je na nama. Ovisimo sami o sebi. Istra će nam napraviti problem ako im to dozvolimo - smatra Vučević.

Istra je u teškoj situaciji i svaki bod im je važan. Neće imati popusta za Splićane, pa makar ih vodi Zoran Vulić.

- Hajduk je moj klub, ali mi se borimo za gol život - kaže Vulić kojem je nedavna pobjeda Istre protiv Hajduka bila jedna od najtežih u karijeri. Nije se mogao ni radovati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 13:40