Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
UHVATILI VELIK ZAOSTATAK

PUŠNIK SE ZAMALO OSVETIO HAJDUKU Splićani bili na korak do poraza od Slovenaca, a onda se ukazao nezaustavljivi ofenzivac

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2017. 23:13

Rudar 2
Hajduk 2


VELENJE Stadion ob jezeru. Gledatelja 2500. Sudac: Iztok Gornjak (Celje).

STRIJELCI: 1:0 - D. Radić (9), 2:0 - Tučić (39), 2:1 - Erceg (49), 2:2 - Erceg (67).

RUDAR (4-2-3-1): Radan - Črnčić, Vuklišević, Kašlik, Mužek - Pišek, Bolina - Trifković, Tučić, Mary - D. Radić. (drugo poluvrijeme: Radan (od 62. Malnar) - Pušaver, Husinec, Vasiljević, Čoralić - Vujčić, Bijol - Vizinger (od 72. Pljava), Novak, Markovskij (od 72. Bokalič) - Glavina). TRENER: Marijan Pušnik.

HAJDUK (4-3-2-1): Stipica - Tudor, Nižić, Bosančić, Fomitschow - Šehić, Radošević, T.Bašić - Vlašić, Ohandza - Said. (Drugo poluvrijeme 4-2-3-1: Letica - Juranović, Carbonieri, Jefferson, Memolla - Kožulj, Savvas - Pešić, Hamza, Erceg- Futacs). TRENER: Joan Carrillo.

-----------------------------------------------------------

Dva različita izdanja Bijelih gledali smo u Velenju na ljetnoj test premijeri. U prvom su promašivali prilike i lagano primali pogotke, a u drugom se pojavio realizator s kapetanskom vrpcom, Ante Erceg. S dva gola spasio je Erceg Bijele od poraza i uskratio Pušniku gušt pobjede nad bivšim klubom.

Jako loše, da ne kažemo tragično, odigrala je zadnja linija Hajduka u prvom dijelu. Ne treba zatvarati oči pred činjenicom da su pojačanja nužna na oba boka Bijelih, jer i Nijemac Fomitschow se na premijeri pokazao u priličnom skromnom izdanju. Preko Fomitschowa je stigao prvi pogodak, s tim da nije ni Tudor zatvorio asistenta Marya na drugoj vratnici. Još su gledatelji dolazili na stadion, a već su se sa razglasa začule slovenske popevke.

Pjesmu radosnicu iznenađujuće je povukao Dominik Radić, bivši igrač Belupa koji je udarcem glavom iz blizine okrunio akciju što je krenula s desnog boka. Mary je centaršut glavom dočekao u skoku iznad Tudora prebacivši loptu strijelcu Radiću za vodstvo u 9. minuti.

Hajduk je u prvom poluvremenu napadao, a Rudar je iz dvije polukontre došao do visokog vodstva. Prilike je u dva navrata imao Ohandza nakon solo akcija, ali uspjevao je njegove pokušaje zaustaviti vratar Radn. Pogriješio je čuvar mreže domaćina u 32. miniuti kada je servirao prigodu Ohandzi, ali ni treća nije bila sreća. S gol linije loptu je u igru vratio stoper Vuklišević.

S druge strane, ležerno je obrana Hajduka reagirala i kod drugog pogotka kada je Mary pobjegao Nižiću, a Stipica obranio "jedan na jedan". Međutim, ni odbijenu loptu obrana nije uspjela "očistiti" već je crnoputi Mary s trave asistirao natrčalom Tučiću. Puno pogrešaka u malo vremena i prostora za obranu Bijelih u prvih 45 minuta.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 15:10