Josko Ponoš/ CROPIX
PUNE RUKE POSLA

Razgovori glede stimulativnih ugovora: 'Prisila je metoda kojom se nećemo služiti'

Najviši ugovor u Hajduku trebao bi biti 100.000 eura, a ostalo bi igrači zarađivali ostvarenim rezultatom na travnjaku - kazao je predsjednik Maleš prilikom preuzimanja dužnosti prvog čovjeka splitskog kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. svibanj 2011. 12:54

Dva su velika pitanja pred strukom Hajduka, prvo je imenovanje trenera za novu sezonu, a drugo je smanjenje fiksnih stavki najviših ugovora igrača iz aktualnog kadra.

- Najviši ugovor u Hajduku trebao bi biti 100.000 eura, a ostalo bi igrači zarađivali ostvarenim rezultatom na travnjaku - kazao je predsjednik Maleš prilikom preuzimanja dužnosti prvog čovjeka splitskog kluba.

Već nakon dva tjedna Uprava kluba složila je plan kako i kada krenuti u razgovore s igračima glede potpisivanja novih ugovora sa stimulativnim temeljem. Prema tom planu od sljedeće sezone u Hajduku više ne bi bilo visokih ugovora koji bi jamčili zarade od 200-300 tisuća eura, bez obzira na rezultat i plasman. Naprotiv, planirano je da veći dio zarade bude baziran na pobjedama i konačnom plasmanu.

- Sljedećeg tjedna počinju razgovori glede stimulativnih ugovora. Naš je cilj da igrači daju približno onome za što su plaćeni - naglasio je Milo Nižetić, član Uprave za struku.

Kako će se smanjiti postojeći ugovori Hajdukovih profesionalaca velika je zagonetka, jer i na Poljudu su svjesni da se potpisani papiri teško mogu poništiti.

- Znamo koliko je zahtjevan posao kojeg želimo provesti, jer nisu samo dva ili tri igrača u pitanju. Mnogo je igrača u statusu onih s kojima trebamo razgovarati, ali vjerujem da ćemo uspjeti pregovorima pronaći rješenje koje će zadovoljiti obje strane. Papiri postoje, potpisi iz prošlosti također, ali mi moramo napraviti ugovore koji će igračima pružiti mogućnost slične zarade, ali s rezultatom kao temeljom.

- Pregovori bi trebali dati rezultat, a prisila je zadnja metoda kojom bismo se poslužili u realizaciji ideje - naglasio je Nižetić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 02:36