ANTE RUKAVINA

Real Madrid mu se izvukao, ali Porto neće: 'Valjda ovaj put neću promašiti zicer!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2012. 20:04

Svi se sjećamo onoga gola Domagoja Vide u 98. minuti protiv Ludogoreca u Maksimiru. Taj pogodak spasio je Modre ispadanja iz Europe. Vida jest bio junak, ali isti takav, ako ne još i veći bio je Ante Rukavina. Objektivno, zahvaljujući Rukavini Dinamo danas igra Ligu prvaka.

U Razgradu je u samo jednoj (!?) minuti nakon što je ušao u igru, a radilo se o posljednjoj, prvo zaustavio čisti “zicer” Ludogoreca za vodstvo od 2:0, da bi u sljedećoj akciji zabio za 1:1! U uzvratu je pak zabio dva pogotka! Ante s tri pogotka protiv Ludogoreca svakako zaslužuje epitet Dinamova europskog spasitelja. Opravdao je svaki novčić koji su Modri uložili u njega, jer su njegovi golovi donijeli sve te silne milijune eura u plavu blagajnu. Rukavina je u novijoj povijesti najveći adut Modrih kad se radi o Europi! Sigurno se sjećate kako je Dinamo uveo u Ligu prvaka u Györu s dva pogotka, nakon koje je tadašnji trener Vahid Halilhodžić kazao “uvele latice pretvorile su se u suncokrete”.

Rukavina je za Dinamo dosad u Europi odigrao 24 utakmice, 16 u ogledima koji su vezani za Ligu prvaka, te 7 onih Europske lige. Ukupno je postigao 7 golova, a na pitanje koji mu je najdraži.

- Najvažniji su oni ovosezonski protiv Ludogoreca, tu nema nikakve dvojbe. Ali, meni je osobno najdraži onaj koji sam zabio Villarealu - kaže Ante.

Kako će njegova priča izgledati protiv Porta?

- Očekujem lijepu sezonu u Ligi prvaka. Bolju nego prošlu.

Može li ta očekivanje pretvoriti u neku brojku?

- Svi se nadaju nekom bodu. Prošle godine naučili smo dobru lekciju, izvukli smo dosta pouka. Vjerojatno ćemo utakmici prići zatvorenije. Vidjeli smo prošle sezone kakvi majstori igraju u Ligi prvaka. Moramo složiti mnogo bolju taktiku nego prošle godine. Zadržali smo momčad uglavnom na okupu, doveli pojačanja, stekli smo iskustvo, vrijeme ja za neki bod.

Možda već u utorak?

- Ne bih sad želio kazati kome ćemo ga otrgnuti, Portu, PSG-u ili Dynamu iz Kijeva. U svaku utakmicu ulazim maksimalno motiviran, kao i cijela momčad. Sve je moguće u svakoj utakmici, što znači da bi prvi bod mogao “sjesti” već u utorak. Znate što, možda uzmemo bodove tamo gdje se najmanje budemo nadali!

Porto je ostao bez Hulka. To bi trebala biti dobra stvar za Dinamo?

- Porto je “jaka mašina”. Oni odmah zamijene igrača koji je otišao. Radilo se o Falcau ili Hulku. Odlazak Hulka nije ih bitno oslabio.

Prošle sezone ste na startu Lige prvaka protiv Reala imali sjajnu priliku, bili ste pred Casillasom, ali ste ga pogodili. Nadate li se takvoj prilici protiv Porta?

- Ako opet dođem u takvu priliku, zabit ću! Real se izvukao, Porto neće!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 18:17