EKSKLUZIVNO

SAMMIR ZA SN: Smeta mi noćni život, s time je - gotovo! Još uvijek se nadam Euru!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. ožujak 2012. 11:22

Sammir se vratio. Na utakmici protiv Istre, trener Ante Čačić ga je gurnuo u igru u završnici utakmice.

- Dugo nisam igrao. Bilo mi je pomalo čudno, neobično... Kad dugo ne igraš, onda ti i lopta drukčije odskače, loviš neke kombinacije. Nije dobro kad si izvan te priče - opisao je Sammir svoj povratak na travnjak.

Niste prošli pripreme kako je trebalo, hoćete li se tijekom proljeća uspjeti spremiti ili je možda za vas ova sezona ipak izgubljena?

- Ima vremena, ima dana... Mogu se vratiti, nisam se predao. Sve ću napraviti da se što prije vratim u formu i da opet igram.

U intervju za SN na pripremama u Međugorju dao je intrigantan odgovor na pitanje hoće li ga i dalje privlačiti noćni život, rekao je 'da će izlaziti kad god on to hoće’. Je li se nešto promijenilo u stavu nakon dva mjeseca? Koliko je to bilo razborito reći, koliko je razborito tako živjeti?

- Kad sam drugi dan vidio što sam kazao, uhvatio sam se za glavu! Pomislio sam, 'e moj Sammire, što si to izvalio’. Nisam tako mislio, ali tako je ispalo. Rekao sam da sa svojim slobodnim vremenom mogu raditi što hoću, te da ću izlaziti. To je sve točno, ali ispalo je da ću izlaziti u noćni život, da me neće biti do jutra i slično... Izlazak je i odlazak na košarkašku utakmicu, i u kino, zar ne? Nisam se dobro izrazio, priznajem, ne baratam baš tako dobro hrvatskim jezikom da bih uvijek točno mogao objasniti što mislim. Pa naravno da nije pametno stalno izlaziti i očekivati da ćeš biti vrhunski nogometaš. Naravno da mi je to sasvim jasno...

Ne možete poreći da je bilo i onih izlazaka koji nisu završavali na košarci ili u kinu? Smatrate li da bi takav neprofesionalni život vašu karijeru mogao povesti na put koji vodi nizbrdo?

- Sigurno da nisam bio svetac, niti sve što se događalo mislim negirati. Međutim, bez obzira na sve to, dobro sam igrao u Dinamu, u ovom klubu sam dosta uspješan. Zasad... Jesam li mogao dati više? Ne znam. Ne mogu sad razmišljati u prošlim vremenima.

Zar zaista mislite da vam noćni život nije bar malo usporio karijeru?

- Smeta noćni život, smeta. Što bih trebao kazati, da mogu biti dugo vani, a drugo jutro normalno trenirati? Ipak, jedno vrijeme nisam tako mislio. Sad sam shvatio.

SAMMIR U REPREZENTACIJI

Možemo malo o reprezentaciji Hrvatske koja vam je velika želja. Smatrate li da bi vas Slaven Bilić ovakvog kakav ste sada trebao pozvati u nacionalnu vrstu?

- Ne! Niti ja sam sebe ne bih pozvao. Ali ima vremena do ljeta i Eura. Bit ću tada mnogo bolji, spreman i imam se pravo nadati. Nitko ne zna što bi mi taj poziv značio. To bi bio vrh moje karijere.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. svibanj 2024 16:04