CROPIX
SRUŠIO MU SE SVIJET

SANJAO JE UTAKMICU PROTIV SEVILLE, ALI PETEV GA NIJE NI DOŽIVIO Rađa li se u Maksimiru slučaj 'Dani Olmo'?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2016. 10:02

Rađa li se u Maksimiru “slučaj Dani Olmo”? Naime, prije jučerašnje utakmice Dinama i Seville mladi, 18-godišnji igrač kazao je da je jako tužan što nije u konkurenciji za momčad Ivajla Peteva. Očekivao je da će biti, da će makar sjediti na klupi, a neki snovi išli su prema razmišljanju da bi mogao i dobiti koju minutu. Ipak, igralo se protiv španjolskog kluba, a on je jedini Španjolac u Dinamu...

Osim za SN, Olmo je dao intervju i za španjolsku Marcu, također je kazao kako mu je krivo što nije bio u sastavu Ivajla Peteva. Naravno, nije Olmo mislio da mora biti u konkurenciji jer Modri igraju s Španjolcima, drži da se na treninzima i utakmicama za drugu i mladu momčad pokazao te da je zavrijedio pozivnicu u prvi sastav.

Dani Olmo je u Dinamo stigao 2014. godine iz kadetskog pogona Barcelone. Bio je kapetan katalonskog kluba u svom godištu, a i reprezentativac Španjolske U-17 reprezentacije. Naravno da se onda postavljalo piranje zašto kapetan Barcelone dolazi u Dinamo? Pitanje nije nelogično, jer mislimo da ne treba objašnjavati razliku između ova dva kluba. Čak možda i ne bi bilo previše neobično da je u plavi dom stigao neki “običan” igrač, ali kad stigne kapetan generacije, onda je to stvarno bilo iznenađenje, senzacija. Da je stvarno bilo tako, potvrđuje podatak da je nedugo nakon što je Olmo stigao u modri klub, Barcelona, uvidjevši da ga je olako prepustila Dinamu, maksimirskom klubu nudila milijun eura za njegov povratak, ali u plavom domu o tome nisu željeli niti čuti.

Zagreb, 181016.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec Kacijan.
UEFA YOUTH LEAGUE, juniori,  utakmica GNK Dinamo Zagreb  - Sevilla FC.
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX


Sporedna uloga

Sasvim jasno, u Dinamo je bivši kapetan Barce stigao jer je mislio da će u plavom klubu prije moći doći do seniorske momčadi. Znao je da u Dinamu mladi igrači rano dobivaju priliku te je tu vidio odskočnu dasku. Naravno da nije došao kako bi igrao za mladu Dinamovu momčad u Ligi prvaka, jer taj status je mogao imati i u Barceloni. Mladi nogometaš preuzeo je rizik, probao je u Dinamu brže doći do stvaranja nogometne karijere.

U sezoni 2014/15. Olmo je upisao pet nastupa u HNL-u za Dinamo, ušao je u igru na pet utakmica (dva puta Lokomotiva, Zadar, Split, Hajduk), ubravši ukupno 66 minuta provedenih na travnjaku. U prošlom prvenstvu, dakle u sezoni 2015/16., ušao je tek na jednoj utakmici, protiv Lokomotive u 46. minuti. a ove sezone participirao je na dvije utakmice, protiv Intera i Lokomotive, ukupno 48 minuta. U Kupu je u sezoni 2015/16. igrao protiv Oštrca iz Zlatara i ove sezone protiv Velog Vrha kad je bio najbolji igrač, postigao je dva pogotka, jednom je asistirao, a ušao je u 46. minuti. Dakle, bivši kapetan Barcelone je od 2014. godine za Modre nastupio na ukupno 10 utakmica, osam u HNL-u te dvije u Kupu. U HNL-u je, dakle, ubilježio 159 minuta, a u Kupu 135 minuta. U Europi još nije zaigrao za Modre...

Zagreb, 201015.
Igraliste Hitrec - Kacian, Maksimir.
Utakmica 3. kola Lige prvaka mladih, 
GNK Dinamo - FC Olympiakos.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama, Dani Olmo Carvajal, Adrian Blecic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Naravno, Olmo je za drugu momčad Dinama igrao u trećeligaškom i drugoligaškom društvu. Prije otprilike mjesec i po dana, potpisao je četverogodišnji ugovor s Dinamom koji ga veže do 2020. godine. Zanimljivo, svi u Dinamu o njemu govore u superlativima, kako o njegovoj osobnosti, tako i o njegovim igračkim kvalitetama. Međutim, nikako da stigne do prve momčadi, osim kad se radi o povremenim ulascima, rijetkim minutama.

Zagreb, 270916.
Igraliste Hitrec - Kacian, stadion u Maksimiru.
Utakmica 2. kola juniorske Lige prvaka,
Dinamo - Juventus.
Na fotografiji: Simone Muratore, Dani Olmo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Zato je kod Olma počelo tinjati nezadovoljstvo, što je uostalom, iako “u rukavicama” izjavio u intervjuu za naš list. Ima tu još nezgodnih situacija za mladog Španjolca. Naime, do sada je bio reprezentativac Španjolske u svim mlađim uzrasnim kategorijama. No, čini se da to više neće biti, jer informacije govore da španjolski izbornik U-19 ne računa na Olma, jer u toj generaciji Furije već participiraju igrači koji dobivaju minutažu u veći klubovima od Dinama. Tako da Olmo prvi put gubi status reprezentativca, što ga jako muči. Lako bi se moglo dogoditi da već ove godine u prosincu traži izlaz iz Dinama, da zatraži sporazumni raskid ugovora koji je potpisao prije mjesec i pol dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 12:26