Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
SPREMAN ZA ŽESTOKI BOJ

'ŠEF' MAJSTORA S MORA EMITIRA OPTIMIZAM 'Vjerujem da ću sa svojim suigračima zapjevati 'Dalmacijo, moja ružo procvala'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. svibanj 2017. 11:58

Suigrači ga zovu Žef, a navijači na ulici oslovljavaju ga sa - Šef.

- Često mi u Splitu prilaze i kažu: “Šef, Šef, šta ima novo...” - kazat će nam 24-godišnji Brazilac punog imena Jefferson de Jesus Santos.

Drugu je sezonu u Hajduku gdje je igrama zavrijedio respekt navijača i suigrača. Nije tehničar, nije klasični Brazilac na kakve smo navikli, ali ima i Jefferson svojih prednosti. Posebno u defenzivnom segmentu.

- Ja sam vezni igrač obrambenih sklonosti. Možda i zbog toga što sam u mlađim kategorijama više igrao na stoperskoj poziciji. Znali su me i u Hajduku treneri koristiti na tom mjestu, ali više sam vremena proveo kao zadnji vezni.

Korektor srednjeg reda sa specijalnim zadacima. Kod Burića je oduševio već na premijeri kada je uštopao Antu Ćorića u maksimirskom derbiju iz srpnja 2015. Takav je Jefferson, igrač zadataka u sredini terena.

- Zadnji vezni po mom ukusu je Casemiro. U Španjolskoj navijam za Barcelonu, ali Casemiro je najbolji zadnji vezni.

U Rijeci će Jefferson također imati važnu ulogu, jer na Rujevici se očekuje pritisak domaćina, a Brazilcu takva igra odgovara. Voli Jefferson kada se oduzimaju lopte i brzo predaju veznjacima koji distribuiraju napadačima.

Work hard, play hard

U Burićevu mandatu etablirao se kao jedan od nositelja igre, čak je dobio i šansu ponijeti kapetansku vrpcu u pojedinim susretima. Ali, Jefferson je prije svega radnik. Skroman čovjek.

- Moj životni moto na engleskom je “work hard, play hard”.

Puno radi i igraj čvrsto, tako bi izgledalo u slobodnom hrvatskom prijevodu. Još će Jefferson dodati “and easy win”.

- Da, puno radi i pobjeđuj. Ako je moguće lagano. Znam, u Rijeci neće biti lako. Ali, bitno je pobijediti.

Čeka vas na Rujevici žestoka atmosfera, jer Rijeka je uvijek silno motivirana kada dolazi Hajduk, a današnji dvoboj domaćinu nosi i golemi, šampionski ulog.

- Atmosfera na Rujevici nije problem, uostalom, najbolje je navijačko ozračje na Poljudu. Ali, raduje me svaki puni stadion. Rijeka ima svoje ciljeve, ali i mi imamo cilj. Nastavak pobjedničke serije. Bez obzira igramo li protiv Rijeke ili Dinama, uvijek idemo na pobjedu. Tako ćemo i danas, samo pobjeda.

Je li teže igrati protiv Rijeke ili Dinama?

- Svaki protivnik ima svoju specifičnost, ali meni je teže igrati s Rijekom. Možda zato što smo Dinamo već dobili, ha-ha...

Prošlomjesečni maksimirski dvoboj ostao je Jeffersonu kao najljepša utakmica u dresu Hajduka.

- Maccabi mi je najteža utakmica. Onaj splitski dvoboj s Izraelcima nisam još prebolio. Ali, pobjeda nad Dinamom je nešto najljepše što sam do sada doživio u Hajduku. Nadam se da će biti još takvih slavlja.

Jeffersonov cilj na Poljudu je osvojiti naslov prvaka s Hajdukom što neće ostvariti ove sezone, ali ima još godinu ugovora s Bijelima. Nazire li se produljenje ovog ljeta?

- Ne razmišljam o tome, trenutno sam koncentriran samo na Rijeku. Znam da Hajduk nije pobijedio Rijeku više od pet godina. Ali isto tako sam saznao da nismo ni Dinamo pobijedili osam i pol godina u Maksimiru, pa smo se riješili te neugodne tradicije. Zašto ne bismo još jedan niz zaustavili, da se ova sezona po tome pamti!


All Goals & Penalty Shoot-out Highlights HD... by kivancyildirim791

Dobro da nema Franka

Što će Jefferson napraviti ako Hajduk pobijedi Rijeku? Široka je lepeza mogućih odgovora, ali u radosti i veselju najbolje “legne” pjesma. U dvije sezone na Poljudu naučio je Jefferson brojne navijačke pjesme pristaša Hajduka.

- Najdraža mi je “Dalmacijo, moja ružo.... “ i druga je “Na Poljudu, na Poljudu, s one strane Marjana...”. Te dvije najčešće zapjevam s navijačima.

Hoće li biti pjesme u autobusu na povratku iz Rijeke? Hoće ako se pobijedi...

- Zapjevat ću “Dalmacijo…” sa suigračima. Vjerujem da ću imati razloga - poručio je Jefferson s puno optimizma i dodao:

- Dobro je što ne igra onaj dečko što je prije bio u Lokomotivi. Franko, da taj. Opasan je i bivši hajdukovac, onaj plavi iz veznog reda. E, Bradarić. Ali naš pristup je presudan. Budemo li igrali kao u posljednjim utakmicama, onda uspjeh neće izostati. Mene već raduje što smo bolji nego prošle godine. Dižemo se, momčad je sve jača i to dolazimo potvrditi u Rijeci.

Inače, Jefferson je iz Brazila u Europu došao sa 20 godina, u Portugalu je krenuo od trećeligaša po imenu Ribeirao. Pa Rio Ave, Santa Clara, Leixoes, Feirense i naposljetku Hajduk.

- Jednog dana želio bih se okušati u Italiji i Engleskoj. Ali nakon što uzmem titulu prvaka s Hajdukom!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:50