Varazdin, 271110.Utakmica 17. kola prve HNL izmedju Varazdina i Splita odgodjena je zbog snijega koji nije ociscen sa terena.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX
KATALINIĆ BIJESNIO

Snijeg odgodio utakmicu u Varaždinu: Tko će nama platiti trošak smještaja i hrane?

Piše: Nenad KovačićObjavljeno: 28. studeni 2010. 11:00

Zbog 12 centimetara snijega na terenu odgođena je utakmica 17. kola 1. HNL između Varaždina i Splita. Nije imao tko zatražiti čišćenje snijega koji je prestao padati gotovo 18 sati ranije, u petak oko 22.30 sati. U Varaždinu se bez problema nosilo s nanosima od pola metra. Pa kako se sad nije uspjelo svladati 12 centimetara za 18 sati vremena?

- Jer to četvero ljudi, kolko nas je ujutro krenulo čistiti, ne može napraviti. Došlo ih je još nekoliko oko podneva, a za ovakav teren treba 80-ak ljudi i četiri sata kontinuiranog rada - komentar je direktora stadiona Ivana Črepinka.

- Tko će nama platiti trošak smještaja i hrane za 30 ljudi? Kako ćemo organizirati dodatni trening za utakmicu dan kasnije? Po meni ova bi utakmica trebala biti registrirana 0:3 bez borbe - grmio je nakon svega Ivan Katalinić.

Povjerenik natjecanja 1.HNL Josip Brezni izjavio je da NK Varaždin neće biti kažnjen.

- Radi se o višoj sili. Službene osobe konstatirale su da ne postoje uvjeti za održavanje utakmice te je ona odgođena za 24 sata. Ustanovljeno je da se travnjak nije mogao očistiti mehanizacijom, pokušalo se to sa 20 ljudi, ali zbog snijega i vode kojom je natopljen nisu uspostavljeni uvjeti potrebni za odigravanje utakmice - objasnio je Brezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:47