CROPIX
S JEDNE I DRUGE STRANE

STRUČNI OSVRT NA JADRANSKI DERBI Hajduk bio otvoren po bokovima, a Rijeka je preko njih najopasnija! Neki igrači Hajduka bili su preimpresionirani

Gost komentator NENAD GRAČAN za Sportske Novosti komentira veliki derbi između Rijeke i Hajduka koji je na Rujevici završio pobjedom momčadi Matjaža Keka 2:0.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2017. 15:02

Rijeka je zasluženo pobijedila u jadranskom derbiju, jer su ušli čvršće u utakmicu s jasnom željom da dobiju. Uspjelo im je rano zabiti prvi gol koji su tražili, a nakon toga su išli i po drugi kako bi riješili pitanje pobjednika. U nastavku su kontrolirali utakmicu i priveli je kraju. Rijeka ima tu kvalitetu, bili su organizirani i Hajduku u prvom dijelu nisu dopustili praktički nijednu izglednu situaciju.

Moram naglasiti da Rijeka ima problema u prekidima i tu je Hajduk stvarao neke poteškoće, ali nije uspio iskoristiti te situacije. Rijeka se nametnula od samoga početka, ponavljam, s velikom željom, ali me čudi malo sustav Hajduka i činjenica da su im dopustili igru preko bokova. Vezni igrači Hajduka stajali su preusko, bokovi nisu duplirani, a zna se da je Rijeka preko strana najopasnija. Bilo je previše prostora, pa je Rijeka lagano izlazila u izgledne pozicije, jer je Hajduk bio otvoren po bokovima.

Ne može se reći da Hajduk nije reagirao nakon što je gubio s dva pogotka razlike, pokušao biti ofenzivniji, ali mislim da je to više plod toga što je Rijeka njima ostavila određene dijelove terena, a u stvari je kontrolirala igru. To je bila i njihova namjera, ostaviti im prostor, a onda zaprijetiti iz kontranapada kojih je bilo dosta. Bilo je situacija u kojima je samo nedostajao zadnji pas pa da se stvori još opasnosti po vratara Stipicu koji je uspio spriječiti nekoliko riječkih pokušaja, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Neki igrači Hajduka bili su previše impresionirani.

Mogu kao izbornik mlade reprezentacije reći da je Vlašić odigrao dobro, odradio je kvalitetno i bio pozitivan, dok se Toma Bašić na poziciji koju je igrao nije baš snašao među Rijekinim igračima u sredini terena. Neki Hajdukovi igrači nisu uspjeli pokazati individualnu kvalitetu koja se od njih očekivala.

Istina je da je Rijeka igrala bez Andrijaševića i Gorgona, ali oni imaju dovoljnu širinu pa su to uspjeli nadomjestiti, pogotovo Andrijaševića koji im je jako bitan igrač koji postiže puno golova i ulazi iz drugoga plana. Tako je ušao Maleš koji je Rijeci donio još veću čvrstoću u sredini terena pomogavši u zatvaranju. Osim toga postigao je jako lijep pogodak iz daljine koji je iznenadio vratara Hajduka.

Što se tiče bitke za prvaka u našem prvenstvu, vidjeli smo da Dinamo nije baš lako prošao protiv Splita, a uvijek dok do kraja u igri ima bodova u igri, ima i prostora jer postoji mogućnost za gubitak bodova. Međutim, uza sve ono što je Rijeka pokazala ove sezone, teško je da ne osvoji prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:21