youtube screenshot
POLOVIČNI USPJESI

TKO JE ŠPANJOLSKI KANDIDAT ZA KLUPU BIJELIH? Oduševio u Mađarskoj, asistirao velikanima, a u vlastitoj državi doživio potpuni krah

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. prosinac 2016. 13:26

Joan Carrillo bivši je trener mađarskog Videotona i španjolske Almerije. Četrdesetosmogodišnji Katalonac punog imena Joan Antoni Carrillo Milan bez angažmana je od prosinca prošle godine kada je dobio otkaz u španjolskom drugoligašu Almeriji.

Njegov tek dvomjesečni angažman u španjolskom klubu okončan je nakon što momčad ukupno 15 prvenstvenih susreta u nizu nije znala za pobjedu, od čega devet pod vodstvom Carrilla.

Prethodno je 2015. godine Carrillo osvojio naslov prvaka Mađarske sa Videotonom te je igrao i finale kupa, no svejedno je dobio otkaz zbog neslaganja s vodstvom kluba.

Prije svega kamen spoticanja i uzrok razlaza navodno je bilo neslaganje oko načina na koji se treba voditi kadrovska politika vezano za prvu momčad.

U igračkoj karijeri Carrillo je bio vezni igrač. Nosio je dres niza niželigaša Lloreta, Girone, Andorre, Espanyola B, Poli Ejida, Palamosa, Vilassar Mara.

Trenesku karijeru počeo je mlađim selekcijama Espanyola pa ju je nastavio u četvrtoligašu Gironi. Potom je bio u Espanyolu B, pa je isti posao obavljao i u prvoj momčadi Espanyola. Tada je bio pomoćniki Argentincu Mauriciju Pochettinu, današnjem treneru engleskog Tottenhama.

Nakon što je i u Videotonu tri godine bio trener s vremenom je poslije smjene Josea Gomesa prezeo glavnu ulogu na klupi.

Na mjestu prvog trenera proveo je jednu sezonu, do spomenutog otkaza. U Videotonu je godinu i pol bio pomoćnik slavnom portugalskom veznjaku Paulu Sousi, danas treneru talijanske Fiorentine. U Mađarskoj je vodio i bivšeg veznjaka Hajduka Dinka Trebotića.

U Almeriji je na klupi naslijedio poznatog bivšeg lijevog beka Barcelone Sergija Barjuana.

Od samostalnog trenerskog iskustva na višoj razini odradio je 37 susreta na klupi Videotona u mađarskoj prvoj ligi i kupu, te 11 u španjolskoj drugoj ligi i Kupu kralja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:33