Marijan Pušnik
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
BIJELI KREĆU ZA ZAGREB

TRENER HAJDUKA PREPUN SAMOPOUZDANJA NAJAVIO SENZACIJU 'Trebamo poštivati povijest i brojke, ali imamo recept za rušenje Dinama!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. listopad 2016. 14:43

Trener Hajduka Marijan Pušnik podijelio je s javnosti posljednje dojmove uoči sutrašnjeg derbija s Dinamom na Maksimiru (17 sati), piše Slobodna Dalmacija.

- Igračima sam rekao da kakav god rezultat bio, u ponedjeljak će isti igrači i trener biti tu. Utakmica jest važna, ali nije životna. Tek je jedanaesto kolo prvenstva. Nismo ni prvu utakmicu u prvom poluvremenu igrali loše, bili smo ravnopravni. Sada smo malo uigraniji, fizički spremniji, ali daleko je to još od onoga što očekujem od Hajduka - rekao je Pušnik na konferenciji za medije uoči polaska za Zagreb.

Očekujete li promjene u sastavu Dinama dolaskom novog trenera?

- Bezjak je moj igrač iz Dravograda, bio je u Rijeci, igrao je i kod Peteva u Ludogorecu. Znam kako Petev igra. Ali, jedno je kako će on igrati za par mjeseci, a nešto drugo koliko će on toga uspjeti napraviti u dva, tri treninga. Mislim da neće biti puno promjena u njihovoj igri, a sustav će biti sličan onome otprije. Soudani i Fernandes su najopasniji, s krila ulaze unutra, a bekovi Pivarić i Stojanović rade pomutnju. Možda nisu u dobroj formi, ali su još uvijek najjači hrvatski tim. No to ne znači da ih ne možemo pobijediti u Maksimiru.

Imate li početnu jedanaestoricu u glavi? Čini se kako imate slatke brige u napadu?

- Ne samo u napadu. Svi osim Ercega su zdravi i spremni. Uvijek imam dvije, tri kombinacije, a imam i dvojbe u vezi, napadu, na bekovskim i stoperskim pozicijama. Na put će 19 igrača.

Osam godina Hajduk nije slavio na Maksimiru, kako to promijeniti?

- Trebamo poštivati povijest i Dinamo, ali brojevi su tu da se promijene. Momci su spremni, dižemo se. Opasni smo u napadu, možemo puno trčati u sredini, a ako obrana bude na nivou to je to.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 11:58