Hanza Media, sn ilustracija
POVIJEST SE PONAVLJA?

UZBUDLJIVA UTRKA ZA PRVAKA Rijeka ima teži raspored od Dinama, Matjaž Kek želi sedam bodova u tri kola - hoće li opet odlučivati zadnja utakmica?

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. svibanj 2017. 13:00

Četiri su postaje do kraja prvenstva, Rijekinih plus pet znači da joj za osiguranje naslova prije posljednjeg kola kad gostuje u Maksimiru - ako Dinamo koji nastupa prije nje bude maksimalan! - treba sedam bodova.

Primjerice, pobjeda protiv Hajduka, remi u Koprivnici te slavlje nad Cibalijom. Dakako, dvije pobjede i remi mogu se i drugačije rasporediti...

Može li doista kao i 1999. odlučivati posljednje kolo, ponavlja li se povijest?

Dodatni čar opet neizvjesnom prvenstvu može dati Dinamo, koji u Parku mladeži gostuje već u petak, pa bi prednost lidera mogao smanjiti na samo dva boda uoči 'jadranskog derbija'. Pisali smo još nakon 1-1 Rijeke i Dinama na Rujevici da će, eto, i Hajduk biti u borbi za titulu, posredno dakako, jer svatko se bori za sebe; Slaven Belupo i Istra 1961 s Lokomotivom za peto, 'bijeli' i osječki 'bijelo-plavi' za treće mjesto...

Kekova družina superiorna je na svojoj Rujevici, no nekako im se najvećom skrivenom minom doima Koprivnica. Branitelj naslova, pak, trebao bi lakše apsolvirati svoja dva gostovanja, poglavito ako se Osijek za dva tjedna već oprosti od 3. mjesta.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 23:48