Atsushi Tomura/Getty Images / Getty Images
KURIOZITET

VELIKI DERBI PIŠE POVIJEST Na utakmici Dinama i Hajduka u Maksimiru dogodit će se nešto što se baš nikada nije...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. listopad 2016. 16:01

Osvaldo Ardiles, Edoardo Reja, Vahid Halilhodžić, Krasimir Balakov, Marijan Pušnik, neki će dodati, i Blaž Slišković, jer, službena mu je ‘trenerska putovnica’ BiH. Premda je u Hajdukovoj povijesti sve, samo ne stranac. Ali, dobro, držimo se službene statistike.

Dakle, to su stranci koji su dosad sjedili na klupama Dinama i Hajduka u HNL derbijima, međutim, u nedjelju će se nešto dogoditi prvi put u povijesti. Naime, prvi ćemo put gledati dvoboj dva strana trenera u najvećem hrvatskom derbiju, Petev protiv Pušnika.

Kakav dosad imaju učinak u derbijima? Zanimljivo, nijedan strani trener (dobro, ni mnogo domaćih) nije na klupi jednog od dva naša kluba odradio više od dva derbija.

Najuspješniji je Vahid Halilhodžić koji je upisao pobjedu i remi, Reja u jedinom derbiju ima pobjedu, Balakov ima remi i poraz, Slišković pobjedu i poraz, Pušnik dosad pamti onaj neugodan 0:4 poraz iz kolovoza. Slovenac je, dakle, na velikim iskušenjima, izgubi li, s dva poraza bit će najneuspješniji stranac u povijesti HNL derbija, a kako mu je ovo drugi derbi, a nitko još nije dočekao treći...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:37