youtube
NIJE IZGLEDALO DOBRO

VIDEO: DINAMOVA MUKA U GENERALKI I LOŠA NAJAVA UOČI POČETKA SEZONE Modri se porazom od prosječnog češkog prvoligaša oprostili od priprema u Sloveniji

 
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. srpanj 2017. 21:59

DINAMO - SLOVACKO 1:2

Strijelci: 0:1 - Daniček (9), 1:1 - Gojak (52), 1:2 - Zajic (56).

DINAMO: Zagorac (od 57. Horkaš) - Matel (od 57. Stojanović), Rrahmani (do 57. Sigali), Lešković (od 57. Benković), Pivarić (od 46. Ćorić) - Pavičić (od 46. Moro), Knežević (od 57. Antolić) - Guilherme (od 18. Fernandes), Gojak (do 57. Sammir), Sosa (do 57. Lecjaks) - Henriquez (od 57. Hodžić). Trener Ivajlo Petev

SLOVACKO: Danek - Reinberk, Hoffmann, Brecka, Divišek - Daniček, Machalik - Navratil, Havlik, Rezek - Zajic. (još su igrali: Hellebrand, Petr, Prajza, Rada, Tok, Šimko, Sadilek, Kubala, Juroška, Yu Kang-Hojn, Heča). Trener Stanislav Levy.

---------------------------------------------------------------------------

Dinamo je na zimskim pripremama u Turskoj izgledao jako dobro, pa je onda na proljeće pokazao sasvim drugačiju sliku. Znači li to da će na početku nove sezone Modri biti dobri?

Jer, u Zagreb se vraćaju porazom i lošim dojmom. I drugim porazom u četiri utakmice u Sloveniji. Prosječan češki prvoligaš Slovacko slavio je 1:2. Slovacko je otišlo na odmor s 1:0, mogla je prednost biti i veća. Poveli su Česi nakon kornera, ubacio je Havlik, a u gužvi se najbolje snašao Daniček i efektno pogodio mrežu. Vidjela se i u toj akciji smušenost u Dinamovoj obrani, Lešković i Rrahmani bili su nesigurni, a Česi su do poluvremena imali još tri dobre prilike.

Prvo je Zajic bio sam u šesnaestercu, ali umjesto da puca, odlučio je dodavati i Rrahmani je presjekao loptu. Onda je Navratil bio u sjajnoj poziciji, pokušao je lobati Zagorca, ali je on loptu uhvatio. Potom je opet Zajic bio sam, Zagorac je odlično obranio. Bili su Česi i brži i konkretniji, s više ideje. Brzo je Petev ubacio Fernandesa umjesto Guilhermea, a Čileanac je opet bio najraspoloženiji Dinamov igrač. Jedini je ozbiljnije zaprijetio Česima, nakon što su se dvojcia stopera sudarili, pucao je loše. Treba reći da je Petev veću minutažu dao tzv. 'drugoj momčadi', no, teško i to može 'ubiti' loš dojam.

U nastavku se Dinamo malo pokrenuo, Ćorić, koji je opet zaigrao na lijevoj strani, donio je pritisak pred gol Slovackog, prijetili su Modri. Pucao je Ćorić, pa je odlično odapeo i Gojak, pokušao Fernandes. Te su minute konkretnosti donijele izjednačenje, Ćorić je odigrao povratnu loptu za Henriqueza, on za Gojaka koji je pogodio mrežu. Međutim, već koju minutu kasnije nova konfuzija u Dinamovu šesnaestercu, Rrahmani i Lešković još su jednom loše reagirali, Zajic se prikrao i iz prvog udarca pogodio stativu. No, lopta mu se odbila nazad, imao je toliko vremena da ju je zaustavio, namjestio se, naciljao i pet metara zabio za pobjedu. Nije Dinamo ni poslije puno pokazao, pamti se tek volej Hodžića i puno individualnih pokašaja koji nisu dali rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 02:11