Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
BIJELI ISPALI IZ KUPA

VIDEO: NAVIJAČI U NEVJERICI, OVO BAŠ NITKO NIJE OČEKIVAO Katastrofa Hajduka u neviđenom preokretu: Svi su već slavili, a onda - trostruki šok!

Zadnja momčad HNL-a, RNK Split pobijedio je Hajduk s 2:1 u četvrtfinalu Hrvatskog kupa i prošao u polufinale. Hajduk je vodio pogotkom Barrya do zadnje minute, a onda je Ugrina odveo utakmicu u produžetak, a Pešić dovršio preokret u 106. minuti.
Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2016. 14:46

SPLIT - HAJDUK 2:1 (Ugrina 90+2', Pešić 106'/Barry 25')

SPLIT Stadion U Parku mladeži. Gledatelja 1600. Sudac: Tihomi Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnic: Pataki i Zobenica. Četvrti sudac: Lučić. Delegat: Zečević.

SPLIT (5-3-1-1): Duka - Maglica, Fuštar, Dupovac, Mikulić, Merajić (od 30. Baturina) - Boljat (od 79. Jakić), Vidovič, Grubišić (od 61. Ugrina) - Pavlovski - Pešić. TRENER: Vjekoslav Lokica.

HAJDUK (4-3-3): Kalinić- Juranović, Jefferson, Čosić, Memolla - Kožulj (od 75. T.Bašić), Savvas, Hamza - Erceg (od 62. Said), Ohandza (od 81. Tudor), Vlašić.TRENER: Marijan Pušnik.

-----------------------------------------------------------------------------------

Nogometaši RNK Splita zadnji su polufinalisti Hrvatskoga kupa nakon što su u četvrtfinalu na Parku mladeži u produžetku izbacili Hajduk s 2-1 (0-1, 1-1).

Split je napravio podvig jer su izbacili favorizirani Hajduk koji je vodio s 1-0 do 93. minute, a onda su domaćini postigli gol za produžetak, a u dodatnome vremenu su došli i do konačnog preokreta i pobjede.

Hajduk je poveo golom Hamze Barrya u 25. minuti kada je povratnu loptu Saida s petnaestak metara zakucao pod gredu, a Split je izjednačio doslovce u posljednjim trenucima regularnog dijela, u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Sandro Ugrina iz gužve zabio gol.

U 98. minuti Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Fran Tudor dobio drugi žuti karton, a u 106. minuti je Ivan Pešić postigao pobjednički gol za prolaz.

Polufinale su ranije izborili favoriti Dinamo, Rijeka i Osijek. Rijeka je u utorak slavila kod Lokomotive s 3-1, a u srijedu Dinamo kod Intera u Zaprešiću s 1-0, dok je Osijek kao domaćin bio bolji od Slaven Belupa također s 1-0.

Prve polufinalne utakmice igraju se 1. ožujka 2017. godine, a uzvrati su 15. ožujka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 09:43