Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
NE ZNAJU ZA PORAZ

VIDEO: NITKO NEMOŽE ZAUSTAVITI NOVOG HRVATSKOG PRVAKA Pogledajte kako je Rijeka u najjačem sastavu razbila Astru i najavila ludu sezonu HNL-a!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 27. lipanj 2017. 22:08

Matjaž Kek je u trećoj provjeri na pripremama u Kranjskoj Gori izveo najjaču moguću postavu u ovom trenutku, stavio je Vešovića na lijevi bok, a u napadu s desna na lijevo posložio Hebera, Gorgona, Mateija i Gavranovića. I pokazalo se to punim pogotkom vrlo brzo, Rijeka je u mnogočemu podsjećala na momčad iz prošle sezone koja je visokim pritiskom stvarala obilje problema suparnicima i uvjerljivo pobijedila Astru 3:1.

Izražena doza agresije uz visoku razinu kombinatorike zaslužni su što su Riječani vrlo brzo umirili čvrste Rumunje. Utakmica u početnih pola sata ničime nije sugerirala da je riječ o pripremnom ogledu, nisu nedostajali čvrsti dueli, a Rijeka je već u ovoj fazi pokazala visoku natjecateljsku razinu. Još jednom se dopao Heber, raspoložen je bio Gavranović, a posebno se istaknuo Florentin Matei. Počeo je akciju kod prvog pogotka, zabio preostala dva do poluvremena i posebno izluđivao svoje sunarodnjake brojnim prodorima.

Prvi ih je “prošetao“ Gavranović, u 8. minuti Matei je počeo akciju, Heber propustio loptu, a Gavranović prošao tri rumunjska braniča pa mirno poentirao - 1:0.

Propustila je Rijeka u idućih 15-ak minuta još najmanje pet obećavajućih prilika (Gavranović, Gorgon, Heber…) prije nego što je preko Bradarića i Gorgona jedna lopta došla do Mateija koji je sa 16 metara precizno od vratnice pogodio za 2:0.

Za treći pogodak zaslužna je Mateijeva upornost, nakon što je u 42. minuti oduzeo loptu braniču Astre pa hladnokrvno potkopao Ilijeva - 3:0. Gosti su u posljednjoj minuti pogotkom Biceanua smanjili na 3:1.

Jedini loš detalj s jučerašnje utakmice je ozljeda Marka Vešovića koji je u 33. minuti izašao vidno šepajući nakon jednog neopreznog starta Belua.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:51