Screenshot: HNTV
HNTV-OVO 'TREĆE POLUVRIJEME'

VIDEO: OTKLONJENE SU BILO IKAKVE SUMNJE OKO SITUACIJE O KOJOJ SE PRIČALO DANIMA Kontrolor UEFE bez dileme: 'To je u potpunosti ispravna odluka suca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2017. 20:34

Prošlog je vikenda odigrano 32. kolo Prve HNL nakon kojeg se drugoplasirani Dinamo prikanuo vodećoj Rijeki s minus osam na minus pet bodova.

Razmak je smanjen zahvaljujući Rijekinom porazu u Kranjčevićevoj od Lokomotive s 1:0, jer je Dinamo ranije savladao Inter u Zaprešiću s 3:0.

U utakmici u Kranjčevićevoj u sudačkoj nadoknadi Franko Andrijašević je neoprezno povukao Karimija i skrivio jedanaesterac kojeg je potom Lovro Majer pretvorio u gol i pobjedu Lokomotive. Tako je prvenstvo opet postalo zanimljivo četiri kola prije kraja. Evo što o odluci suca Igora Križarića i općenito o njegovom suđenju kaže Domagoj Vučkov, bivši sudac, a danas kontrolor Uefe, koji je gostovao u HNTV-ovo emisiji 'Treće poluvrijeme'.

Dok u utakmici u Zaprešiću zapravo i nije bilo spornih detalja, u Kranjčevićevoj ih je bilo nekoliko.

Jedna od zanimljivijih bila je ona iz 74. minute kada je igrač Lokomotive Capan naizgled igrao rukom, nakon čega su gosti tražili jedanaesterac. Nisu je dobili. Vučkov kaže opravdano. Usporena snimka zaista otkriva da je Capana lopta nakon nespretnog igranja glavom pogodila u nogu, ne u ruku.

"Križarić je postavljen savršeno. Udaljen je nekih desetak metara, ima savršenu poziciju i vidi da se ništa ne događa. Lopta je od glave pogodila nogu. Odlična reakcija", objasnio je Vučkov.

Ubrzo je došao red na komentar ključne situacije iz prve minute sudačke nadoknade i dosuđenog jedanaesterca za Lokomotivu.

"Dakle odmah da raščistimo bilo kakve dvojbe. Ovo je ispravna odluka suca. U potpunosti je ispravna. Ispravna što se tiče kaznenog udarca i ispravna što se tiče opominjanja žutim kartonom", rekao je Vučkov.'

"Sudac Križarić ima savršen pogled. Gleda putanju lopte, gleda igrače i točno vidi što se događa. Franko Andrijašević ga je povukao za rame i ja ne vidim što je tu drugo mogao napraviti sudac", dodao je kontrolor.

U nastavku je pohvalio Rijekinog napadača koji se nije previše žalio na sučevu odluku.

"Mogu reći da sam tijekom karijere imao iznimno korektnu suradnju s nekim igračima, a jedan od njih je gospodin Andrijašević".

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:28