Screenshot
HNTV-OVO 'TREĆE POLUVRIJEME'

VIDEO: TKO KAŽE DA SUĐENJE U HRVATSKOJ NE MOŽE BITI SKORO SAVRŠENO? Pogledajte detaljnu sudačku analizu povijesnog kola HNL-a - Dinamov poraz...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2017. 18:32

Nakon burnog vikenda koji nam je donio veliki derbi na Maksimiru, odigrane su u utorak i srijedu utakmice 30. kola HNL-a, koje ćemo zapamtiti po porazu Dinama u Koprivnici i Rijekinih +8 u borbi za naslov.

I ovo je kolo donijelo nekoliko spornih sudačkih odluka, a Sportske novosti donose video sudačke analize koje je za HNTV-u emisiju 'Treće poluvrijeme' komentirao Uefin kontrolor Igor Pristovnik. Prvi dojam nakon povijesnog 30. kola - suđenje je, pogotovo u ključnim utakmicama, bilo gotovo savršeno.

Utakmicu protiv Slaven Belupa koja će Dinamo vjerojatno koštati naslova prvaka (2:1), sudio je sudac Igor Pajač, i posao očito odradio bez greške.

"Pa evo vrlo jednostavno, utakmica je odigrana bez ikakavih problema i Pajač je sa svojom sudačkom ekipom odradio posao na visokom nivou", rekao je Pristovnik i okrenuo se susretu Rijeke koja je na Rujevici uz dva kaznena udarca i igrača više s 2:0 svladala Osijek.

Penal za Rijeku u 14. minuti...

"Osijekov igrač je visoko podignuo ruku, bio je to neprirodan položaj ruke, lopta je upućena prema vratima i to je ispravna odluka - kazneni udarac i opomena za igrača jer lopta ide prema golu", kazao je Pristovnik, te dodao kako je i drugi jedanaesterac za Rijeku, prekršaj na Vešoviću, bio ispravno dosuđen.

Cijelu analizu možete pogledati u videu, a izdvajamo dva detalja s derbija Hajduka i Splita odigranog u srijedu, u kojoj su Bijeli na Poljudu slavili sa čak 5:2. Sporan je prvi gol Hajduka iz jedanaesterca nakon prekršaja dosuđenog u 11. minuti. Sudac utakmice bio je Ivan Vučković.

"Sudac je bio blizu, rezolutno je pokazao na bijelu točku, jedanaesterac za Hajduk i bila je to ispravna odluka suca", rekao je Pristovnik pa prokomentirao situaciju iz 63. minute kada je Split zabio za 3:2.

Jeli prvi pomoćni sudac pogriješio što nije dosudio zaleđe kod tog gola?

"Pa prvo moram reći da su pomoćnici danas imali vrlo težak posao. U ovoj situaciji kad povučemo crtu, vidimo da je igraču s brojem 11 ruka u položaju zaleđa, međutim, svi ostali dijelovi tijeka nisu i nalaze se u liniji sa pretposljednim igračem obrane. Kao što znamo, ruka se ne smatra dijelom tijela koji se kažnjava kod pozicije zaleđa. Ispravna odluka pomoćnog suca - nema zaleđa", objasnio je Pristovnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 04:17