CROPIX
18. KOLO HNL-A

VIDEO: VATRENO KRŠTENJE NAJMLAĐEG TRENERA BIJELIH Hajduk srušen, ali opet će biti priče o suđenju! Bijeli su se dvaput lovili za glavu zbog penala!

U susretu 18. kola Prve HNL Slaven Belupo je pobijedio Hajduk rezultatom 2-1 (1-1).
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 04. prosinac 2016. 11:46

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 2:1 (Burić 35', Said 44', Ivanovski 58' - 11m)

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Blažević - Purić, Musa, Katić, Štiglec - Jovičić, Burić, Bouadla - Savić, Ivanovski, Heber.

HAJDUK (4-2-3-1): Kalinić, Juranović, Nižić, Šimić, Kvesić, Kožulj, Savvas, Vlašić, Erceg, Said, Futacs.

-----------------------------------------------------------------------

Hajduk nije uspio izbjeći poraz u Koprivnici, sveukupno Slaven Belupo je zaslužio pobjedu s rezultatom od 2:1.

Ipak, taj drugi, pobjedonosni gol domaćina, realiziran od strane Ivanovskog s bijele točke, izaziva polemike, odnosno upitno je da li je Šimić faulom zaustavio Ivanovskog. No, „bijeli“ su ipak imali idealnu mogućnost da izbjegnu poraz: Madžar Marko Futacs nije realizirao jedanaesterac.

Zanimljivo prvo poluvrijeme, najprije nizovi juriša domaćina i vodstvo od 1:0, onda ofanzivnija igra Hajduka i izjednačenje. Dakle, Slaven Belupo je priredio tri prave prilike: Burić (26.) iz blizini, istina iz kosa, poslije ubačaja Savića, lopta je pogodila mrežu s vanjske strane; Ivanovski (30.) poslije grube greške Šimića, te Heber (32.), ali je u oba slučaja vratar Hajduka Kalinić bio nesavladiv.

Onda su Koprivničani izveli tri kornera redom, dogodilo se pravilo malog baluna „tri kornera gol“: Savić je izveo korner, stoper Jovičić je prebacio loptu na drugu vratnicu, a Burić (34.) ugurao je u mrežu za 1:0. Poslije vodstva domaćini su imali još jednu priliku, Katić je poslije nabačene lopte iz kornera glavom šutirao i pogodio prečku.

„Bijeli“ su se trgnuli, najprije je Vlašić (42.) izvanredno uposlio Ercega, njegov šut nije bio precizan. A onda je u Said (44.) izjednačio, neobranjivim udarcem glavom, poslužio ga je T. Bašić.

U nastavku, Belupo je opet u vodstvu, strijelac iz kaznenog udarca Ivanovski (60.). Najstrožu kaznu skrivio je Šimić, ali vrlo teško je procijeniti je li stoper „bijelih“ doista faulirao Ivanovskog ili je on odglumio.

Hajduk je mogao izjednačiti iz jedanaesterca, dosuđenog na sličan način kao što je bio onaj za domaćine, jedan start Jovičića nad Kožuljem sudac Batinić je ocijenio kao faul. No, s bijele točke bio je neprecizan Futacs (88.), njegov šut otišao je u stativu i u aut.

REMI SPLITA I OSIJEKA

U drugom dvoboju Split i Osijek su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 9. minuti golom Josipa Jurendića iz kaznenog udarca, a izjednačio je Zoran Lesjak u 68. minuti. Gosti su od 85. minute igrali bez isključenog Aljoše Vojnovića, međutim Split u posljednjim minutama nije uspio realizirati igračku prednost.

Splićanima je to bio prvi bod nakon četiri uzastopna poraza bez postignutog gola.

Na ljestvici vodi Rijeka sa 46 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima šest bodova manje, a zatim slijede Hajduk i Osijek sa po 34 boda. Posljednja dva mjesta drže Cibalija i Split sa po osam bodova.

U posljednjem susretu 18. kola u ponedjeljak će snage odmjeriti Inter i Istra 1961

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 17:36