Foto: Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
DERBI 3. KOLA

VIDEO: VELIKA BITKA U DERBIJU KOLA ZAVRŠENA BEZ POBJEDNIKA Osijek poveo, Dinamov Dalmatinac spasio Modre i uskratio slavlje u Gradskom vrtu

Osijek i Dinamo odigrali su susret bez pobjednika (1:1) u Gradskom vrtu, u derbiju 3. kola HNL-a. Strijelac za domaću ekipu bio je Grgić (18.), a za goste Moro (39.).
Piše: Darko RužićObjavljeno: 30. srpanj 2017. 15:19

OSIJEK - DINAMO 1:1

OSIJEK Gradski vrt. Gledatelja: 4.391.
Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Perica i Kezele. Delegat: Pandža.

STRIJELCI: 1:0 - Grgić (18), 1:1 - Moro (39)

OSIJEK (4-3-3)
Malenica - Matas, Šimunec, Lesjak, Bočkaj - Petrović, Lukić, Jambor (od 46. Pušić) - Perošević, Vojnović (od 82. Ejupi), Grgić (od 63. Grezda). TRENER: Zoran Zekić.

DINAMO (4-2-3-1)
Livaković - Matel, Sigali, Lešković, Lecjaks - Moro, Antolić (od 78. Pavičić) Fiolić (od 89. Henriquez), Gojak, Fernandes - Hodžić (od 63. Ćorić). TRENER: Mario Cvitanović.

------------------------------------------------------------

Nakon tri kola Dinamo ima sedam, Osijek tri boda. To je zbroj nakon prvog ovogodišnjeg derbija momčadi iz 'Top four' HNL-a. Treći je put momčad Zorana Zekića odigrala 1:1, sigurno to nije učinak kakvog su na početku prvenstva planirali trener i čelništvo kluba, ali, s obzirom na okolnosti i igrače s kojima su dvojica mladih stratega ušli u utakmicu, Osijekom trener apsolutno može biti zadovoljniji ovakvim ishodom. Mario Cvitanović, pak, sigurno neće mirno spavati idućih dana, pred uzvrat s norveškim Oddom i derbi s Hajdukom njegova momčad ne izgleda kako bi to on i Dinamovi navijači htjeli.

Jer, lako za remi, nije rezultat toliko loš, koliko činjenica da je nasuprot Modrima, ili jučer Crnima, bila gotovo pričuvna momčad Osijeka. Samo vratar Malenica i Bočkaj iz udarne postave, iz one koja je trijumfalno prošla kroz Eindhoven. S time da je Bočkaj igrao lijevog beka. Cvitanović je odmarao Soudanija, bilo je još tih sitnijih rotacija, ali ukupno gledajući, Dinamo je bio mnogo bliže prvoj, glavnoj momčadi od domaćina. Zoran Zekić bacio je sve karte na Europu, riskirajući da sinoć izgubi sve bodove. Ili je možda (dobro) procijenio da Dinamo nije dovoljno moćan da mu i takvom, hendikepiranom, nanese bol.

U prvih 45 minuta domaćini su bili konkretniji, osim pogotka imali su i tri velike prilike. Prvo je, odmah nakon pogotka, pogriješio Livaković, loše ispucao loptu, koju je na 30 metara od gola prihvatio Vojnović. Gol je bio prazan, ali osječki veteran nije dobro ciljao. Potom se Livaković odlično iskupio dvjema sjajnim obranama. Strijelac Grgić imao je još jednu veliki priliku, no Dinamov golman bio je na mjestu. U zadnjim trenucima prvog dijela Lukić je imao zicer, s nekoliko metara iskosa, matna situacija, gađao je bliži kut, ali je Livaković bio brz i prvovremen.

Za to vrijeme Dinamo nije pokazao neku veliku ideju. Puno su Modri kombinirali, kružili, ali osim dva pokušaja Fernandesa, koji je bio daleko najopasniji i jedne lopte Fiolića, nešto između centaršuta i udarca, koja nije iznenadila Malenicu, malo se toga konkretnoga događalo pred domaćim vratima. Taj majstorski gol More došao je onako, ni iz čega, na kraju je Dinamu donio bod.

OSTATAK PROČITAJTE U SUTRAŠNJIM NOVINAMA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:14