Goran Mehkek / Cropix
SAMMIR VJERUJE

'Vidim se u reprezentaciji Brazila, samo moram što prije napustiti Dinamo i HNL!'

Dinamo će sigurno biti prvi. Hajduk je prodao Ibričića i Strinića, tek sad nemaju nikakve šanse - rekao je Sammir koji je priznao da je za njegov preporod najsaslužnija - cura
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2011. 14:16

Sammir je jučer na intervju stigao nasmiješen i iznimno dobro raspoložen. Ne trenira s momčadi, radi po posebnom programu zbog upale Ahilove tetive koju je zaradio na pripremama u Međugorju.

- Nije ništa strašno. Ali moram još malo mirovati. Uzrok ozljede je tvrd teren i blato koje smo imali na pripremama u Međugorju. Međutim, u Turskoj se priključujem momčadi.

Koji je razlog vaše igračke metamorfoze? Od Sammira kojeg se kritiziralo, do Sammira koji je postao Dinamova zvijezda nije prošlo previše vremena?

- Prvo, sad igram na poziciji koja mi najviše odgovara, na sredini travnjaka gdje mogu iskazati sve svoje kapacitete. Drugo, shvatio sam neke stvari i potpuno se posvetio nogometu.

Zašto se prije niste potpuno posvetili nogometu?

- Zato što nisam bio potpuno sretan, nisam mogao pronaći pravu djevojku. Sad imam djevojku kakvu sam oduvijek htio i sad sam potpuno miran, sređen, sretan.

Muči li vas to što niste dobili niti jednu službenu ponudu?

- Ne, nimalo. Najveći transferi ostvaruju se u ljetnom prijelaznom roku. Zato ovoga proljeća moram biti najbolji, pa ćemo vidjeti na ljeto.

Drugim riječima, na ljeto odlazite iz Dinama?

- Želio bih, volio bih, ali ako se ne zgotovi nekakav transfer, onda nastavljam u Dinamu, imam ugovor na još dvije godine. Nikome ništa ako ostanem.

Igrali ste za mladu reprezentaciju Brazila U-20. Mislite li da biste mogli zaigrati i za najbolju vrstu Brazila ako biste preselili u neku od liga Petice?

- U Prvoj HNL nitko iz Brazila me neće zapaziti. Ali ako bih igrao u nekoj od liga Petice, ušao bih u prvi plan. Bilo bi mnogo lakše. Vidim da sad isprobavaju mnoge igrače, velik broj ih dobiva pozivnice. Radi se selekcija mlađih igrača. Za igranje u reprezentaciji Brazila trebalo bi mi još malo iskustva, a Hrvatska liga je preslaba da ga steknem. Kad bih godinu dvije igrao u jakoj ligi, mogao bih biti reprezentativac Brazila! Apsolutno vjerujem u sebe, kao što sam vam rekao da se vidim u svakoj od liga Petice, tako se vidim i u reprezentaciji Brazila. Samo, ne dok igram u Hrvatskoj ligi.

Razmišljate li o Hajduku? Hoće li Dinamo obraniti 5 bodova prednosti na proljeće?

- Dinamo će sigurno biti prvi. Hajduk je prodao Ibričića i Strinića, tek sad nemaju nikakve šanse.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:40