CROPIX
NIJE JOŠ SVE GOTOVO

VIŠE OD POLA PRVE MOMČADI MU OSTAJE KOD KUĆE, ALI NEUMORNI VETERAN PORUČUJE ŠAMPIONSKOJ RIJECI Napravit ćemo sve da zakompliciramo priču!

Piše: damir begovićObjavljeno: 20. svibanj 2017. 21:01

‘’Nemamo što izgubiti’’, odzvanja hodnicima Genscherove 10b uoči nedjelje i gostovanja na Rujevici. Međutim, fraza je to koju trener Mladen Bartolović baš i ne voli čuti:

- Naravno, čim su bodovi u pitanju jasno je da imamo što izgubiti - kaže Cibalijin trener, iako je svjestan kako su izgledi njegove kadrovski osakaćene momčadi sutra minimalni.

Bartolovića i njegove sutra će dočekati rasprodana Rujevica koja je spremna za slavljeničku feštu. Neke stvari po pitanju naslova prvaka bit će možda jasnije i ranije zapne li Dinamo u Gradskom vrtu (igra u 17.00 u nedjelju).

- Da, ali bez obzira na to, mi ćemo u Rijeci pokušati odigrati kvalitetnu utakmicu, kao uvertiru u ono što nas očekuje u zadnjem kolu protiv Lokomotive. Nastojat ćemo se na pravi način oduprijeti riječkom sastavu koji je apsolutni favorit, no pokušat ćemo im zakomplicirati priču - dodaje Bartolović.

Vinkovčani svoju sudbinu ne rješavaju ove nedjelje u Rijeci, naprosto nije realno, nego sljedeće subote u Vinkovcima kontra Lokosa. S tim da će sa stanovitom strepnjom nadolazećeg ponedjeljka motriti prema Puli, gdje domaća Istra 1961 dočekuje splitske Crvene, izravnog Cibalijina konkurenta u borbi za izbjegavanje 10. mjesta koje donosi ‘’plasman u niži rang’’!

Puljani su rezultatski neopterećeni, no pretpostavka je da Darko Raić-Sudar, Vinkovčanin na njihovoj klupi, neće dopustiti opuštanje.

- Ne želim se zamarati stvarima na koje ne mogu utjecati, vjerujem u sportske motive svih aktera i sretan završetak naše ovosezonske priče.

Učinilo nam se stoga neuputno i suvišno Bartoloviću lansirati kuloarsku tezu o tome da je Marijo Tot postao bivši trener pulskog prvoligaša baš zbog okolnosti vezanih uz nedavnu utakmicu protiv - Cibalije. No, teorije zavjere ostavljamo teoretičarima zavjere, a matematiku matematičarima.

Koji su izračunali da bi na zatvaranju osnovnog dijela sezone Nebesko-plavima protiv Lokosa - koji su ih, podsjećamo, elegantno i uvjerljivo matirali u sve tri ovosezonske prigode; 4:0, 4:1 i 4:1 - za osvajanje 9. mjesta bio posve dostatan već i bod pod uvjetom da Split kapitulira na Drosini.

- Za nas je najvažnije da konce svoje sudbine držimo u vlastitim rukama. Ne ovisimo ni o kome, to je odlična stvar o kojoj smo maštali prije nekoliko tjedana - zaključuje trener Bartolović.

Vitaić se ‘ne osjeća dobro’, u Rijeku Dabro i Dalipi

Osim petorice kartoniranih, u Rijeku neće putovati ni Vitaić “’koji se ne osjeća dobro’’, a vrlo upitan je i ozlijeđeni Muženjak.

Među 18-oricom putnika za Rijeku prvi put će ove polusezone naći (napokon) oporavljeni Marko Dabro, a prvi put uopće i Armend Dalipi. Bivši član mladih makedonskih reprezentativnih selekcija zimus je stigao u Vinkovce gdje se najprije suočio s ozljedom, a potom i birokratskim nedaćama vezanim uz registraciju.

Svi njegovi problemi u međuvremenu su stornirani, pa više nema nikakve zapreke u kandidaturi nadarenog veznjaka za nebesko-plavi dres. U kojem će Dalipi možda i debitirati ove nedjelje, što bi bila svojevrsna nagrada za njegov primjeren angažman i strpljenje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:11