CROPIX
ŽELJAN DOKAZIVANJA

VRATIO SE U HRVATSKU NAKON DEVET GODINA I ODMAH ZABLISTAO Zaboravljeni dinamovac u 32. godini brzo pokazao kakvo će biti pojačanje

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. ožujak 2017. 23:15

Inter je protiv Lokomotive nastavio svoj niz bez pobjede od osam utakmica. Naime, Zaprešićani još od studenoga prošle godine nisu slavili u prvenstvenim dvobojima, a tada je stradao Split, njihov sljedeći protivnik.

Samir Toplak je neposredno nakon susreta s Lokosima rekao kako je ovo bila jedna od najlošijih, ako ne i najlošija utakmica ako govorimo o napadačkom dijelu. Međutim, bilo je i pozitivnih stvari. Prvo treba spomenuti kompaktnu obranu Diva iz predgrađa, koja je 40 minuta izdržala s igračem manje, iako joj je uvelike pomogla i slaba igra Lokomotive kod koje se vidi koliki im problem stvara izostanak pravog napadača.

Isto tako vrijedi izdvojiti dvojicu igrača, a to su Hrvoje Čale i Silvije Begić koji su, dojam je, bili najbolji u redovima Intera. Potonji je i više nego dobro nadomjestio ozlijeđenog Komorskog, bio je siguran, pravovremen u skoku, stvarno je bez greške odigrao susret. Hrvoje Čale ušao je u prvih 11 zbog izostanka kartoniranog Boseca i odmah je pokazao da bi trebao biti pravo pojačanje.

Obrambeno na visokoj razini, zaustavio je gotovo svaki napad, koji je išao preko Lokomotivine desne strane, a ono što je još bitnije, prodoran u napadu, siguran u predaji, pa bi i u sljedećem susretu morao biti u početnom sastavu budući da Toplak neće moći računati na Mesfina zbog crvenog kartona.

Inter sada počinje s pripremama za bitnu utakmicu sa Splitom u gradu podno Marjana. Imaju prednost od sedam bodova i s novim porazom bi se mogli dovesti u vrlo neugodnu situaciju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:21