ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
BIVŠI VATRENI

Vratio se u Hrvatsku, zabio u debiju i poručio: ‘Znao sam da će samo jedan gol baš sve promijeniti‘

‘Svi zajedno moramo uvijek biti na maksimumu. Ali, sada je malo vremena za uživanje u pobjedi‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 28. veljača 2021. 17:01

Obično se u sličnim situacijama kaže da je igrač imao debi iz snova. A baš je takav bio Ivana Santinija kao novog člana Bijelo-plavih. Bio je zamašnjak rezultatskog preokreta, na njemu su Varaždinci skrivili najstrožu kaznu, a nakon što ju je realizirao i u pogodak pretvorio Ramon Mierez, on se i sam upisao u strijelce.

Ne smije se događati

I to kako, simpatizeri nogometa, navijači Bijelo-plavih poglavito, u tom su trenutku, kada je poletio u kaznenom prostoru domaćina i glavom neobranjivo loptu poslao u mrežu, sa sjetom se u mislima podsjetili na jednog velikog centarfora Osijeka, Ivana Lukačevića koji je često na isti način pogađao protivnička vrata. No, Lukačevića nema, na žalost preminuo je, sada je drugo vrijeme, a Bijelo-plavi u Santiniju imaju novog igrača koji će biti strah i trepet za protivničke vratare.

- Prava bi šteta bila da smo u ovoj utakmici ostali bez bodova. Ne smije se više dogoditi da ovako loše uđemo u utakmicu. Ono drugo poluvrijeme svima nam treba biti primjer kako igrati. Svi smo sudjelovali u obrani, ali i u napadu, borili se na svakom dijelu igrališta i izgarali za svaku loptu. Stvarno sam sretan što smo izborili pobjedu, a i zbog toga što sam i sam bio strijelac - izjavio je Santini.

U Varaždinu je proveo u igri samo jedno poluvrijeme, ali u predstojećim će mu utakmicama minutaža sigurno biti puno veća, vjerojatno i kompletna.

- Iskreno, još nisam na sto posto spremnosti. Ipak, proveo sam u HNL-u dosta godina i znam kakvi su zahtjevi preda mnom. Iako je liga sada puno jača i drago mi je da sam se vratio u Hrvatsku te što sam ovim golom u Varaždinu nastavio tamo gdje sam odavno stao - kazao je Santini.

Kada napadač zatrese protivničku mrežu, a on ju je zatresao Varaždincima, jasno je da ga obuzme zadovoljstvo. Svjestan je Santini što ga u Osijeku čeka i koliko se nade u njega i njegove pogotke polaže. Došao je kao pojačanje, a već u prvom nastupu pokazao i da će to po svemu biti.

- Svi zajedno moramo uvijek biti na maksimumu. Ali, sada je malo vremena za uživanje u pobjedi. Moramo se prvo dobro odmoriti, a onda nastaviti s natjecanjem. Svaka je utakmica jako bitna, svaka pobjeda vrijedna - podsjetio je Santini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 11:33