Hanza Media, sn ilustracija
OVO SU MOGUĆI RASPLETI

ZADNJI ADUT MODRIH U BORBI ZA NASLOV Sve oči dinamovaca bit će uprte u Koprivnicu! Može li Kopić spasiti Modre?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2017. 17:04

Hoće li Kopić Željko, biti Dinamovo med i mlijeko? Uzeo je nedavno tri boda, sad je red da nešto i vrati... Iako u Maksimiru teško možete dobiti službeni komentar bilo kojeg Rijekina rezultata, pa tako i ove pobjede protiv Hajduka, u Dinamu razmišljaju otprilike ovako kako smo opisali u prvoj rečenici.

Koprivnica, Slaven Belupo i Željko Kopić zadnja su ozbiljna nada Modrima da će ove sezone ugledati naslov prvaka. Baš onaj travnjak gdje su oni nedavno izgubili bodove u zadnjim minutama, gdje su se na neki način oprostili od trofeja i Rijeci dali veliki vjetar u leđa, tamo će u srijedu biti uprte sve oči dinamovaca. Jer, Željko Kopić ima recept, pokazao je to puno puta do sada. Uostalom i Rijeci je uzeo dva boda jesenas i toliko puta prije toga.

Štoviše, u nekim neformalnim razgovorima s ljudima iz Maksimira čuli smo kako zapravo više vjeruju da će Rijeka prosuti bodove u Koprivnici, nego u jadranskom derbiju, pa stoga za Modre ta zadnja nada još tinja. Ali, Dinamovi izgledi definitivno nisu veliki, kalkulacija je nekoliko pa krenimo redom.

Koprivnica, 050816.
Utakmica 4. kola 1. MAXtv Prve lige izmedju Slaven Belupa i RNK Split S.D.D.
Na fotografiji: trener Kopic Zeljko.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX / CROPIX

Rijeka je na +5, što znači da Dinamo do kraja mora osvojiti 6 bodova više. To bi značilo da Dinamo mora dobiti sve tri utakmice, a Rijeka dvije izgubiti. Jedan od suparnika momčadi Matjaža Keka je Cibalia na Rujevici, Vinkovčani se bore za ostanak, ali teško je očekivati da će oni zaustaviti Rijeku. Nikad se ne zna, ali to bi ipak bilo čudo. Želi li biti prvak, Dinamo mora pobijediti i Istru i Osijek u Osijeku i Rijeku u Maksimiru, to je sad nedvojbeno. I nadati se, kao što smo rekli, da će Rijeka “kihnuti” u Koprivnici. Tada bi dečkima Ivajla Peteva bila dovoljna bilo kakva pobjeda.

Također, osvoje li Riječani samo bod, dva ili tri boda u te dvije utakmice u Maksimiru će Dinamu biti dovoljna bilo kakva pobjeda.

Ako pak momčad Matjaža Keka iz dvoboja sa Slavenom Belupom i Cibalijom izvuče 4 boda, uoči zadnje utakmice Rijeka bi imala +3 i u derbiju “samo” ne bi smjela izgubiti s 3 i više razlike.

To su, dakle, kalkulacije ako Dinamo osvoji svih 9 bodova, ali Riječani ipak drže sve u svojim rukama. Prođu li pobjednički kroz Koprivnicu, protiv Cibalije bi mogli proslaviti naslov prvaka i u Maksimir doći na revijalni izlet s predsjednikom Miškovićem na vratima. Nekoliko velikih meč-lopti su već propustili, ali nakon pobjede nad Hajdukom stvarno bi bilo senzacionalno da na kraju ne uzmu naslov.

Koprivnica je za njih oduvijek vruć teren, Željko Kopić je zadnji Dinamov adut...

MOGUĆI RASPLETI

6 bodova - protiv Slavena Belupa i Cibalije osiguravaju Rijeci naslov prvaka

4 boda - u sljedeće dvije utakmice značila bi da Rijeka za titulu u Maksimiru ne bi smjela izgubiti s više od tri gola razlike

1, 2 ili 3 - osvojena boda Rijeci omogućavaju da do naslova dođe ako u posljednjem kolu ne izgubi od Dinama
0

- bodova u sljedeće dvije utakmice za Rijeku bi značili da joj za naslov u posljednjem kolu igra isključivo pobjeda u Maksimiru

Rijekin raspored do kraja sezone:

17.5. Slaven Belupo - RIJEKA

20.5. RIJEKA - Cibalia

27.5. Dinamo - RIJEKA

Dinamov raspored do kraja sezone:

17.5. DINAMO - Istra 1961

20.5. Osijek - DINAMO

27.5. DINAMO -Rijeka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 16:19