Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
OSUDE SA SVIH STRANA

ZAŠTO JE DOŠLO DO FIZIČKOG NAPADA NA PREDSJEDNIKOVA SINA? Stigle reakcije iz hrvatskog kluba: Okidač je bio transfer Miloša u slavnu Benficu?!

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 23:16

U srijedu navečer stiglo je priopćenje Istre 1961 u povodu fizičkog nasrtaja na Macarija Glovera, sina izvršnog direktora pulskog prvoligaša Michaela Glovera.

“NK Istra 1961 izražava ogorčenje zbog nedavnih pokušaja zastrašivanja i vrijeđanja radnika i igrača NK Istra 1961 od strane huligana koji se pokušavaju sakriti iza maske nogometnih navijača. U potpunosti osuđujemo sve oblike verbalnih ili fizičkih napada u društvu, a koji su se nedavno pretvorili u jasne izljeve mržnje i pokušaje destrukcije i nasilja usmjerene prema klubu, njegovim igračima i radnicima, a koje radnje bi trebale biti odmah zaustavljene od strane nadležnih institucija.”, počinje priopćenje u kojem se nastavlja:

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. Na fotografiji:  Michael Remo Glover.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Michael Glover

Potrebne radnje

“Smatramo apsolutno neprihvatljivim da građani grada Pule, igrači i/ili radnici kluba budu predmet pokušaja zastrašivanja ili da su podložni ničim izazvanim verbalnim ili fizičkim napadima na javnim mjestima kao što je gradski stadion usred dana. Ovim putem bismo htjeli pozvati medije i nadležne institucije, Grad Pulu, Hrvatski nogometni savez i sve ostale organizacije da trenutno poduzmu sve potrebne radnje protiv pojedinaca koji narušavaju javni red i mir i ugrožavaju sigurnost u gradu Puli te uklone huligane i devijantno ponašanje iz hrvatskog nogometa i nogometnih stadiona”, stoji u priopćenju.

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Oglasio se i Grad

Ovakav čin najoštrije je osudio i Grad Pula...

“Pula je miran i tolerantan grad u kojemu su ovakvi izolirani slučajevi rijetkost i ovim putem apeliramo na nadležne institucije da poduzme sve mjere kako bi se čim prije pronašle odgovorne osobe i primjereno sankcionirale. Grad Pula njeguje temeljene ljudske vrijednosti tolerancije, međusobnog razumijevanja i suživota i ovakav slučaj govori da se još više moramo potruditi u cilju stvaranja tolerantnog i modernog društva. Nasilje u gradu neće imati plodno tlo i maksimalan će se angažman dati u zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana grada Pule.”

Inače, jučer smo kontaktirali kapetana Istre Matea Bertošu, koji je bio prisutan prilikom nasrtaja na suigrača mu Glovera, kako bi kao vođa svlačionice dao svoje viđenje kad je ova situacija u pitanju, međutim dužnosnici kluba s Drosine zabranili su bilo kakvo davanje izjava povodom nedavnog događaja.

Shodno tome obratili smo se treneru Darku Raić-Sudaru i operativcu kluba Podnaru. Prvo smo okrenuli broj stratega Istrana, koji nije htio lamentirati o napadu na njegova igrača, a otkrio nam je da je atmosfera u svlačionici jako dobra, tvrdi da se već vidi određeno zajedništvo...

- Nakon zadnjeg treninga smo bili u Štinjanu na roštilju, cijela ekipa se družila, pjevala, šalila se, uistinu ih je bilo lijepo vidjeti. Čak su i Portugalci morali zapjevati, želim da postanemo prava škvadra i uvjeren sam da ovo neće negativno utjecati na nas - kazao nam je Raić-Sudar pa nastavio:

- Razgovarao sam s Macariom, bojao sam se da će klonuti duhom, ali naprotiv. On je iznimno dobar dečko, pristojan, a to što njegov otac vodi klub, to je križ koji će morati nositi, ali ovakav čin je nedopustiv, ponavljam, ne želim uopće tome pridavati pažnju. Naravno da nam nije ugodno kad se dogodi takvo nešto, no mi ne možemo na to utjecati - završio je Raić-Sudar.

Nedugo nakon nazvao nas je i Darko Podnar, koji je bio nazočan na sastanku s Demonima. Opisao nam je kako je protekao taj događaj...

- Demoni su zatražili sastanak s nekim iz uprave, došli su u prostorije kluba, međutim nije to dugo trajalo. Nisu htjeli konstruktivno razgovarati već su isključivo iznosili svoja mišljenja o svakom pojedinom igraču. Zatim su se dotaknuli Miloševa transfera u Benficu, odnosno je li on dobar za klub ili nije. Počeli su onda i verbalno vrijeđati i prijetiti, kasnije su izašli van, jedan dio skupine se uputio u nepoznatom smjeru, dok se nekoliko njih spustilo u svlačionicu gdje se dogodilo to što se dogodilo - otkrio nam je Podnar pa dodao:

Kraće naguravanje

- Trojica ili četvorica su ušli unutra, nakon kraćeg naguravanja, jedan je udario malog Glovera. Meni je žao što si par huligana (ne želim da se ostatak Demona okarakterizira kao huligane jer to nisu) da za pravo da ulaze u svlačionicu kluba i onda igrača udare u glavu jer smatraju da bi njegov otac trebao prodati klub nekom trećem.

Podnar se, naravno, čuo s Gloverom, koji je razočaran što određeni navijači nasiljem iskazuju svoje nezadovoljstvo...

- Ljut je što su mu udarili sina, ali ne bi volio da bude previše priče o tome jer je svjestan da to nije jedini problem u klubu. Sve u svemu, ne može vjerovati da je netko mogao udariti dijete - zaključio je Podnar, koji nam je kasnije kazao kako vjeruje da će uskoro klub krenuti uzlaznom putanjom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 11:01