Joško Ponoš / Cropix
MALEŠ OTIŠAO PO BARCU

'Želimo da osam igrača koji budu igrali finale Lige prvaka bude u sastavu na Poljudu'

'Datum je pred dogovorom. Razgovarat ćemo o terminu, upravo zato što će Barcelona možda doći bez Messija, iako sam siguran ćemo uspjeti dovesti za one uvjete puni sastav'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. svibanj 2011. 11:42

Hajduk je otišao po Barcelonu. Delegacija 'bijelih’ predvođena predsjednikom Hrvojem Malešom otputovala je u petak Španjolsku kako bi na licu mjestu pokušala s agencijom MediaPro koja zastupa Barcu pokušala dogovoriti susret.

- Nemamo što kriti, poduzimamo konkretne korake. Još sam u nedjelju pogledao prijašnje prijedloge ugovora, prokomentirao sam sa strukom i pravnicima sav odnos s Barcelonom. Razgovori su otvoreni, sutra (danas, op.a.) ili najkasnije u subotu će biti zatvoreni, bilo da potpišemo ugovor ili da definitivno odustanemo od tog projekta - najavio je prije leta za Zagreb gdje su presjedali predsjednik splitskog kluba Maleš.

Nova uprava vrlo je ozbiljno zagrizla da bez obzira na dosadašnju trakavicu i potpuno neusuglašene stavove oko termina, cijene i sastava Hajduk ipak ugosti Barcu na Poljudu.

- Vjerujem da se možemo dogovoriti. Nema vremena za velike razgovore. Ovo neće trajati 12 minuta kako smo razgovarali. Ide puni saziv uprave kako bi pokazali maksimalnu ozbiljnost. Gospodin Cicarelli će istaći neke modalitete poput toga da ćemo tražiti 30 dresova Barcelone s potpisima igrača, večeru s momčadi Barcelone od koje smo tražili da stoga dođu dan ranije... Gospodin Nižetić ne ide kao prevoditelj zbog znanja španjolskog jer svi mi bolje ili lošije govorimo engleski, on će pokriti strukovni dio. Tražit ćemo da dođe A sastav Barcelone kako bi zadovoljili splitsku publiku - istaknuo je Maleš ostavljajući dojam velikog optimista.

- Nisam to rekao, no da ne vjerujemo da ćemo postići dogovor ne bi išla cijela uprava i ne bi se trošilo na putovanje.

Velika prepreka mogao bi biti termin utakmice.

- Datum je pred dogovorom. Razgovarat ćemo o terminu, upravo zato što će Barcelona možda doći bez Messija, iako sam siguran ćemo uspjeti dovesti za one uvjete puni sastav.

Ipak i bez obzira ako se to i dogodi Messi bi po svemu sudeći trebao imati dio slobodnog ljeta, zbog žestokog ritma biti oslobođen klupskih prijateljskih susreta, pogotovo na startu priprema.

- Inzistirat ćemo na najboljem sastavu, tražit ćemo stavku da minimalno osam igrača koji budu igrali finale Lige prvaka protiv Manchester Uniteda bude u sastavu.

Koliko nova uprava želi ugostiti Barcelonu što bi sasvim sigurno bio vrhunac proslave Hajdukova jubileja pokazuju i pripreme s financijskog aspekta.

- Prezentirao sam to dogradonačelnici Visković, predstavnici većinskog vlasnika grada Splita na način da Hajduk i uprava može podnijeti projekt da bude profitabilan. Financijska konstrukcija je po meni gotova, zatvorena. Čekamo potvrdu banke za neke instrumente, ali to nisu krediti. Recimo kako je to praćenje na jednoj razini da ipak imamo osiguranje, stanje određene svote novca koju moramo imati u Barceloni na raspolaganju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 17:48