Biljana Gaurina/CROPIX
DRAMA NOGOMETAŠICA

ŽNK DINAMO u borbi za opstanak! Kosor je nestala, a Mamić im je dužan 75.000 kn

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 08. ožujak 2012. 21:15

Crni su oblaci nad ŽNK Dinamo Maksimir, crni i teški. Negdašnji div i ponos koji uskoro slavi 75. obljetnicu nema novca za put u Split na nedjeljnu utakmicu s Marjanom, igračice su sretne ako je na meniju i sendvič, prijeti im izbacivanje iz stana. Ne nastupe li dvaput, prijeti im i bacanje u najnižu, regionalnu ligu. Stvarnost uistinu opominje, sudbina je neizvjesna.

- Glavni je problem direktor Vjekoslav Markotić! - energično tvrdi sportski direktor Dražen Klarić. - Ako drugi prvoligaši godišnje žive sa 200-300 tisuća kuna, kako mi ne možemo sa 500 tisuća!?

Mi nemamo za bus

Znači li to da novac nestaje?

- I mi se pitamo... Odgovor zna jedino direktor. Nitko nas ne može uvjeriti da značajan dio ne završava u privatnim džepovima!

GNK Dinamo u proračun dotičnih nogometašica dostavlja 300 tisuća kuna, Grad 40 a HNS 50 tisuća, sponzori do 100.

- A mi nemamo za bus, nego cijelu ekipu natrpamo u kombi koji smije voziti osam osoba!

Klarić apelira:

- Molimo Zdravka Mamića da više ništa ne uplaćuje na klupski račun jer samo tako može nam pomoći!

Kakva je suradnja s Markotićem?

- Ovakva: četiri nogometašice (iz Splita, Viteza, Nove Gradiške i Miamija) upravo su izgubile smještaj budući da je stanodavac zadnju stanarinu dobio u kolovozu. Kad su pitale Markotića što im je činiti, odbrusio je da se neka pokupe i odu kući! Kako će kući ova iz Amerike, kad nema za kartu... Pita li ga se pak za Split i Marjan, ispali: “Možete ići ako sami platite, što se mene tiče ne morate!” On je takav; uvrijedi se traži li netko novac, tu temu ne podnosi i stalno ponavlja da nema ni lipe.

Prisvojena vlast

Možda stvarno nema. Sportski direktor veli da je direktor prisvojio svu vlast, da ne postoji ni Upravni ni Izvršni ni Nadzorni odbor, nema Statuta ni ikakvih pravilnika, propisa, pisanih tragova:

- Tako valjda nije bilo ni u najgorem staljinizmu!

Primjedbe s elementima prijekora padaju i na Markotićevu desnu ruku Dijanu Janušić:

- Ona je predsjednica, radi u Konzumu i računi idu preko te firme, od koje nismo dobili nikad ništa, ni kilu jabuka.

U nezahvalnoj poziciji je i trener Davor Cvetković, čije su izabranice u dva ovogodišnja meča sprašile čak 14 pogodaka. Jest da za vodećim Osijekom zaostaju osam bodova, ali se nadaju barem finalu Kupa. Ako ne nestanu s državne sportske karte...

Ne tako davno predsjednica ŽNK Dinamo Maksimir bila je Jadranka Kosor. Bila i nestala:

- Valjda je brzo shvatila kamo je došla...

Mamić nam nije uplatio tri rate po 25 tisuća kn



Vjekoslava Markotića znamo najmanje 35 godina. Nema sumnje da je fanatik ženskog nogometra, osnivač prvog prvenstva Jugoslavije i Hrvatske, svakako i prvoborac u dugoj akciji protiv tiranije svemoćnog Šime Zirduma. Naravno da treba čuti i njegovu verziju. Jučer je protestirao:

- Imamo problema, no nije to tema za SN, javna prezentacija može nam dosta škoditi.

Novine rade svoje, zainteresirane za bolje dane kluba s pedigreom.

- Malo mi je nezgodno, ali moram podsjetiti da nam Zdravko Mamić nije uplatio tri ovogodišnje rate po 25 tisuća kuna, nismo primili ni 5 tisuća iz gradskog proračuna koje dostavlja HNS. Zato je besparica očita, ovog trena gotovo nepremostiva. Ne znamo kako ćemo dalje. Nemamo za stanarinu, nemamo za autobus, koji do Dubrovnika košta 20 tisuća kuna, do Karanca 7 tisuća. Nadam se da ćemo u Split ipak otići.

Direktor uzvraća:

- Totalna je laž da ja išta uzurpiram. Imam 76 godina i dvije srčane premosnice, tako se može ponašati i toliko žrtvovati samo budala poput mene!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:21