GORAN SEBELIC/CROPIX
BOLNO PRIZNANJE

Zoran Mamić očajan nakon utakmice nedostojne prvaka: ‘Moram reći, ovo je najlošiji Dinamo od 2005!‘

‘Ne pomaže ni tvrdi ni meki pristup, pokušavam na sve načine podignuti momčad, ali...‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. srpanj 2020. 23:45

Još jedna utakmica bez gledatelja na Drosini i još jedan osjećaj drugačijeg sporta. Nogomet bez publike je u najboljem slučaju događaj razine treninga. Nogometaši Istre i Dinama trudili su se odigrati što bolje mogu, iako je natjecateljski utakmica bila bez značaja te k tome „nijeme“ atmosfere. Kao što su to treneri najavili htjelo se poboljšati negativne dojmove prethodnih utakmica. Zoran Mamić poslao je na travnjak momčad sa nekoliko mladih igrača, koji su dobili priliku pokazati koliko su napredovali. Šutalo, Daničić, Ćuže, uz sada više korištene Ivanušeca i Majera djelovali su u 4-4-2 sustavu.

I u prvom dijelu ta Dinamova formacija nije bila baš uvjerljiva. Istra je naime u 433 postavi, defenzivno 541, odlično zatvarala prostore gostujućim napadačima, a čim bi oduzela loptu izlazila je u brze kontranapade. Pogotovo je to funkcioniralo na desnoj strani, gdje su Gržan i Grujević stavljali na veliku kušnju mladog Daničića.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX

Domaći su u prvoj dionici stvorili više prilika za pogodak, ali se Zagorec pokazao na visini zadatka, ili su Istrini igrači bili neprecizni. Uz to pogodili su prečku nakon udarca Ivančića. Sa druge strane je Dinamo prijetio uglavnom sa nekoliko snažnih dalekometnih udaraca Mora odnosno Ivanušeca. Ipak premalo, bez obzira što su očito Modri natjecateljski „prazni“ već više kola. Istra, koja se mora pripremati za doigravanje sa Orijentom, igrala je maksimalno. Osim što su motivirani imenom suparnika, Zeleno Žuti su svjesni da samo dobra izdanja drže nužnu pozitivnu atmosferu za kvalifikacije. Kako je utakmica odmicala Istra je bila sve uvjerljivija, kao što je bilo vidljivo da im ostaje ključan problem realizacije.


Pokazalo se to i u nastavku utakmice. Istra je ta koja je diktirala ritam igre i u razmaku tri minute dva puta je pogađala okvir kola. Prvo je Ivančić, nakon prečke u prvom dijelu, u 63.minuti snažnim šutom loptu usmjerio u lijevi kut gola Zagorca, ali ispriječila se stativa. Tri minute kasnije Gedeon Guzina sjajno se okrenuo na ivica kaznenog prostora i pucao, ali je lopta ovaj put završila na prečki i odbila se u polje! Kad pored svojih propusta onda još imate toliko peha, pa tri puta pogodite okvir gola, onda je jasno zašto je ova Istrina sezona otišla u neželjenom natjecateljskom smjeru…


U nastavku su treneri iskoristili sve svoje zamjene i osvježili redove. Istra je nastavila napadati i tražiti pobjedu, te su u tome pokazivali više htjenja od gostiju. Izdanje domaćih je u svakom slučaju bilo vrlo dobro, i ako budu na ovakvoj razini igrali kvalifikacije onda će to biti veliki korak prema još jednom „naknadnom“ ostanku u Prvoj HNL. Dinamo je očito već mislima na odmoru. I točno je da igrači fizički nisu na nivou koji se očekuje za momčad prvaka. Poglavito se to vidjelo u nastavku kada su teško pokrivali domaće igrače u stalnim naletima. Iako je sve razumljivo kad govorimo o manjku natjecateljskog izazova, želji da se ova teška sezona završi i ode na odmor, ipak je problematično kada mlađi igrači, i oni koji se žele izboriti za bolji status, ne iskoriste ovakve utakmice da iskorače.

image
GORAN SEBELIC/CROPIX

Ivan Prelec bio je zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi protiv prvaka Hrvatske, ali bodovnim učinkom još jednom nije bio zadovoljan.


"Opet moram ponoviti tezu koju sam već više puta govorio u osvrtu na odigranu utakmicu, a to je da je i ovom prilikom mislim da nismo osvojili više bodova od onoga što smo zaslužili. Mi moramo nastaviti našu pripremu za ono što je najvažnije, a to je doigravanje za Prvu HNL. Igra protiv Dinama je ohrabrujuća, kao i pristup, a tako moramo i nastaviti i u Rijeci, i potom u utakmicama s Orijentom", rekao je strateg momčadi iz Pule, koja je u subotu pokazala puno dobrih stvari.


Momčad Zorana Mamića još je jednom podbacila. Dinamov trener ni u drugom dvoboju od svog povratka nije uspio doći do pobjede.


"Moram reći da je ovo sigurno najlošiji Dinamo od 2005. godine naovamo. Ne pomaže ni tvrdi ni meki pristup, pokušavam na sve načine podignuti momčad, ali, eto, ovo je izdanje koje su trenutno naši igrači u mogućnosti prikazati. Nema nam druge nego nastaviti raditi da podignemo momčad, nemamo puno vremena za izazove koji nas očekuju nakon završetka ove sezone", zaključio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 19:41