REUTERS
ČAK 10 MIL. € SKUPLJI OD MODRIĆA

JE LI OVO ZNAK DA SE OHLADIO OD PERIŠIĆA? Mourinho umjesto Hrvata doveo Srbina koji je transferom prešišao sve najskuplje hrvatske reprezentativce!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2017. 13:37

Nemanja Matić potpisao je za Manchester United, a na račun Chelseaja sjest će 40 milijuna funti. Mourinho je od početka prijelaznog roka izrazio želju za dovođenjem Matića, uostalom, on ga je doveo i na Stamford Bridge u siječnju 2014. godine.

Ovog su ljeta na Old Trafford već stigli Victor Linedlof za 31 milijun funti te Romelu Lukaku za 75 milijuna funti.

Nakon što je Conte doveo Bakayoka u svoje redove bilo je za očekivati da bi Matić mogao napustiti Bluese. Roman Abramovič je govorio da ne želi pustiti Matića u Manchester, ali je na kraju ipak popustio.

Srbin je tako dobio priliku da na svoj 29. rođendan potpiše za jedan od najvećih svjetskih klubova.

Ovaj transfer čini Matića najskupljim srpskim nogometašem u povijesti te ujedno i skupljim od najskupljeg hrvatskog nogometaša, Matea Kovačića koji je u ljeto 2015. godine iz Intera u Real Madrid prešao za 31 milijun eura.

Transfer Nemanje Matića u United skuplji je primjerice za čak 10 milijuna eura od onoga kada je Luka Modrić iz Tottenhama prelazio u Real Madrid.

Realni su izgledi kako će ih sve skupa uvelike nadmašiti Ivan Perišić koji bi se mogao priključiti Matiću u Unitedu, ukoliko Inter pristane na prodaju. Jose Mourinho ponudio je 45 milijuna eura plus dodatnih 5 milijuna bonusa, no Inter inzistira na instantnih 55 milijuna eura.

Hrvatska bi u Perišiću imala prvog Hrvata koji je ikad zaigrao za Manchester United, za razliku od Srbije kojoj je Matić drugi. U njihovom slučaju očito je vrlo važno zvati se Nemanja...

Linker
07. svibanj 2024 21:36