Zdravko Reić
UNUK SLAVNOG STRUČNJAKA

JEDAN OD NAJVEĆIH TRENERA SVIH VREMENA DOBIO NASLJEDNIKA 'Dida mi je uvijek bio podrška'

Ne mislim da će mi se otvarati vrata zato što sam Ivićev unuk, znam da je to zahtjevan posao
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. srpanj 2016. 17:30

Roko Kurtović, unuk slavnoga splitskog stručnjaka Tomislava Ivića, krenuo je u trenerske vode, trenutno se školuje (B-licenca) i ozbiljno je prionuo poslu.

- Igrao sam za juniore Hajduka, u generaciji Darija Srne i Marija Carevića, bio sam lijevi bočni, ali moram priznati da uz svu moju ambiciju i didin poticaj nisam bio dovoljno dobar za vrhunsku igračku karijeru - rekao je Roko Kurtović, sada 34-godišnjak, koji volontira u žrnovničkom Mosoru, županijskom ligašu.

Kurtović je prišao poslu vrlo ambiciozno, ali se ponašao samozatajno, o svojim planovima nije govorio sve dok se nije nedavno dogodio spomen na velikog trenera u povodu pete godišnjice smrti Tomislava Ivića.

Tada su se okupili bivši igrači Hajduka, redom proslavljena imena među kojima ima i poznatih trenera.

Hanza Media

- To mi je bio poticaj jer sam u razgovoru s igračima koje je vodio moj dida dobio poticaj, baš su me nagovarali - rekao je Ivićev unuk.

Tako se dogovorio s pojedinim trenerima da mu pomognu, u prvom redu savjetima. Stanko Poklepović, koji je zajedno s Ivićem, a i samostalno, imao sjajnu trenersku karijeru, primio je Roka Kurtovića u Milni na Braču, pa mu je otkrivao tajne trenerskog posla.

- Uopće ne mislim da će mi se otvarati vrata zato što sam Ivićev unuk, znam da je to zahtjevan put i ja sam spreman. Naime, mnogo sam vremena provodio s djedom, razgovarali smo i on me poticao, ali u meni sve do prošle godine nije sazrela volja da se upustim u trenerske vode.

Poklepović mu je stavio na raspolaganje svoju arhivu, razgovarali su pet sati o tome kuda ide nogomet, Kurtović je dobio uvid u sve Poklepovićeve zapise, pravila i sheme, načine treninga. Roko Kurtović zasad volontira, trenira najmlađe, jer “mi je dida Braco tako savjetovao”.

- Dida mi je uvijek govorio da je praksa najbitnija, da se mogu dobiti znanja, ali ono što je ključno, to je iskustvo koje se stječe radom.

Regina i Tomislav Ivić imali su dvije kćeri, tri unuka i jednu unuku, jedino je Roko oduvijek bio posvećen nogometu, pa tko zna, možda će kao trener i uspjeti.

Linker
02. lipanj 2024 15:44