Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic / REUTERS
RIJEČI KOJE ĆE MU ITEKAKO GODITI

KAKAV PREOKRET Bilića je prvo iskritizirao, nabrojao sve njegove zablude, a onda se poklonio Hrvatu kao rijetko tko prije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2016. 00:29

Za Slavena Bilića stiglo je možda i najveće priznanje koje je mogao dobiti. Naime, velike hvalospjeve dobio je od Maxa Willowa, čovjeka koji je navijač West Hama nevjerojatne 52 godine. Jer za svakog igrača ili trenera mišljenje navijača je svetinja.

Iako je Bilićeva momčad sporo startala u sezonu i osvojila je tek 11 bodova u isto toliko premierligaških kola, dugogodišnji navijač ima visoko mišljenje u trenersku stručnost Hrvata iako bez pardona naglašava i njegove zablude.

"Bilić je vrlo inteligentna osoba koja je vratila kreativnost u klub. Ali, kao i svatko, sklon je povremenim pogreškama. Njegov tretman Sakha i Valencije prošle sezone je bio neprikladan i sada nastavlja s istom zabludom, tretmanom prema Andyju Carrollu misleći da je on najbolji napadač kluba. Nadalje, postavljao je Michaila Antonija na poziciju desnog beka što je bilo osuđeno na propast. Usprkos tome, nakon Lyalla i Greenwooda on je vjerojatno najveći menadžer kojeg smo ikad imali", rekao je Willow.

Impresivna usporedba s obzirom da je Lyall trenirao klub punih 15 godina, između 1974. i 1989. godine i da je u prvoj sezoni osvojio FA Cup, dok je staž Rona Greenwooda bio tek neznatno kraći (1961.-1974.). Pod njim su pak 'čekićari' osvojili prve velike trofeje u klupskoj povijesti, FA Cup 1964. i Kup pobjednika kupova 1965.

Reuters / Peter Nicholls
REUTERS

Zanimljiv je bio i njegov odgovor na upit što misli kakve će rezultate West Ham ostvariti ove sezone, odnosno koji bi trebali biti ciljevi?

"Izbjeći ispadanje i možda osvojiti Kup. Mislim da bismo mogli završiti između 10. i 12. mjesta".

Linker
17. svibanj 2024 11:40