CROPIX
OZLJEDE DEFINIRALE SASTAV

KAKO ĆE IZGLEDATI DINAMO U SVOJOJ POSLJEDNJOJ UTAKMICI NA MAKSIMIRU OVE SEZONE? Petev s najjačom postavom želi pokvariti riječki pir u Zagrebu

DINAMO Za subotnji derbi s novim prvacima trener Petev računa na najbolji sastav koji su mu definirale ozljede igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2017. 16:24

Nema nikakve sumnje. Ivajlo Petev će u subotu na Rijeku krenuti s najboljim mogućim sastavom. Ali sa sastavom čiji izgled definiraju problemi s ozljedama. Kapetan Antolić se još opravlja od udarca koji je dobio na utakmici s Osijekom, za Leškovića već znate da je otpao, Perić je ozlijeđen, Benković na putu oporavka, Pavičić se tek polako vraća nakon ozljede... Najnovija briga je vratar Dominik Livaković, on ima problema s tetivom. Boli ga, ako tako bude i dalje, onda neće braniti u subotu, pa bi onda sezona za reprezentativca praktički bila završena.

Kupovina lijevog beka

U tom slučaju bi između vratnica stao Danijel Zagorac. S obzirom na to da je Zagorac vratar koji brani u Kupu, on će braniti i u Varaždinu, pa bi subota zapravo bila dobrodošlo “zagrijavanje” za finale Kupa... No pričekajmo, možda se Livaković ipak oporavi. Ipak, za sada za subotnji derbi bolje stoje akcije Zagorca.

Torino, Italija, 071216.
Stadion Juventusa.
Utakmica 6. kola skupine H, UEFA Lige prvaka, 
FC Juventus - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na desnom boku bi se opet trebao pojaviti Matel, na toj su poziciji stalno neke promjene. U Osijeku je igrao Stojanović, koji očito nije zadovoljio, pa sad Petev drži da će Rumunj bolje odgovoriti zadaćama u utakmici protiv novih prvaka. Zanimljivo, Modri ciljaju na kupovinu lijevog bočnog, a imaju po svemu mnogo većih problema na desnoj strani, na kojoj je igrao i Mario Šitum koji je zapravo ofenzivni igrač... Bilo bi zgodno da se krene u potragu za desnim bekom, kada se ni jedan od sadašnjih ne može ustaliti. Na lijevom boku, ako i ode Pivarić, imaju igrača budućnosti, Bornu Sosu. Ali dobro, sad smo skrenuli u neke druge teme koje nemaju veze s utakmicom protiv Rijeke.

Zagreb, 221016.
Stadion Maksimir.
Utakmica 13. kola MAXtv Prva liga izmedju GNK Dinamo i HNK Cibalia.  
Na fotografiji: Mario Situm.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Rame Leškovića

S obzirom na to da nema Leškovića kojem je nastradalo rame, uz Sigalija će igrati Gordon Schildenfeld. Njega trener Petev ovog proljeća uopće nije doživljavao, Šifo je odigrao samo pet utakmica (Cibalia, Inter, Lokomotiva, Slaven Belupo i Cibalia), baš nas zanima kako će reagirati. Nije lako Schildenfeldu, mnogo više vremena proveo je izvan terena nego na njemu, nije jednostavno samo tako uletjeti u momčad i odigrati na najvišoj mogućoj razini.

Zamah za Varaždin

U defenzivnoj veznoj liniji trebala bi zaigrati mlada kombinacija Gojak - Moro, na desno Soudani, u srcu vezne linije Sammir, na lijevo Olmo, makar Petev razmišlja i o Guilhermeu. U špici napada zaigrat će Armin Hodžić. To je, dakle, Dinamo za subotu, a za Kup bi se trebao u momčad vratiti kapetan Antolić.

U svakom slučaju, Modri žele Rijeci pokvariti šampionsko slavlje u Maksimiru, žele da novi prvaci pozdrave južnu tribinu, koju će ispuniti Armada, kao - poraženi. Također, pobjedom u subotu Plavi bi uzeli zamah za varaždinsko finale Kupa.

Linker
06. svibanj 2024 04:04