REUTERS/Vincent West
NAGOMILANE FRUSTRACIJE

KAKO JE HRVATSKI VEZNJAK 'UNIŠTIO' VELIKU REALOVU ZVIJEZDU Zbog Kovačićevog uzleta jedan od najskupljih nogometaša svijeta napušta Madrid

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 09. studeni 2016. 09:25

Dvije godine trebalo je kolumbijskom reprezentativcu Jamesu Rodriguezu da dođe do statusa ‘treće zamjene’ u Real Madridu. Kad je kao senzacija SP-a u Brazilu u ljeto 2014. prešao u Real Madrid, za 80 milijuna eura dali su mu status galaktičkog pojačanja.

S Ancelottijem, koji je poštovao Perezovu želju da nova zvijezda igra uvijek, izgledalo je da budućnost može biti samo blistavija. Sjajna prva godina obećavala je i dalje, ali je druga već bila kalvarija. Ozljede, rehabilitacije, problemi u osobnom životu naplatili su danak - igrao je samo 40% ukupnog vremena. Kad je konačno iza sebe ostavio oscilacije i ozljede, bilo je za očekivati da će dobiti drugu priliku. Ništa dalje od toga, preskočio ga je i Mateo Kovačić, koji je bio na izlaznim vratima ovog ljeta, ali je radom i karakterom izborio Zidaneovu naklonost. Neki tvrde da je baš to bio veliki udarac za Jamesa, koji je potonuo duhom.

Bolji poznavatelji prilika unutar kluba tvrde da zbog igračeve pasivnosti i ležernosti u svakodnevnom radu Francuz u njega nema povjerenja. U ljeto nije oprostio (za razliku od Kovačića i Vazqueza) nijedan od 32 dana odmora, nije operirao rame u to vrijeme kako je klub tražio, nego je dane provodio igrajući odbojku na plaži.

Football Soccer - Espanyol v Real Madrid - Spanish La Liga Santander - RCDE stadium, Cornella - El Prat, Spain - 18/09/16 Real Madrid's James Rodriguez gestures. REUTERS/Albert Gea - RTSOBH5
REUTERS/Albert Gea
James Rodriguez

Početkom listopada ozlijedio se protiv Eibara, ali nije, kako su željeli liječnici, ostao tjedan dana u Madridu da bi se oporavio, nego je u sljedećih šest dana proputovao 22.263 km, a da s reprezentacijom protiv Paragvaja i Urugvaja ne bi odigrao ni minute. James je iskoristio razgovor za kolumbijske medije da bi zatražio veću minutažu.

- Želim igrati više, ali ovdje netko ima posljednju riječ, on kaže tko igra, a tko ne i ja to moram poštovati.

Zidane mu je odgovorio: - James dobiva manje minuta, ima i drugih igrača. Pokušavam složiti momčad za svaku utakmicu i to se neće promijeniti. Važan je kao i svi drugi.

Da ima i drugih najbolji je primjer Kovačić. Za mjesto u momčadi se bori radom, predanošću i karakterom, a svaku prigodu koju mu Zidane ukaže nastoji iskoristiti kao da je posljednja. Zidane mu daje sve veću minutažu i prepušta veće odgovornosti. Nakon upravo objavljene ozljede koja će Kroosa na oko 2 mjeseca izbaciti iz stroja, Kovačić ima još više šansi da se još ustabili u momčadi.

Jamesova budućnost u Madridu nije nimalo jasna. Perez nije želio da ode u ljeto (govori se o pristigloj ponudi od 85 milijuna), ali bi iz Madrida mogao otići vrlo brzo. Corriere dello Sport tvrdi da će ga Juventus pokušati dovesti na posudbu sada u siječnju, iako su zainteresirani i Manchester City, Arsenal te Atletico.

Linker
18. svibanj 2024 11:03