Manuel Pellegrini

 JOAQUIN CORCHERO/AFP7/SHUTTERSTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Joaquin Corchero/afp7/shuttersto/shutterstock Editorial/profimedia
PONOVNO BEZ GOLA

Dinamo se muči protiv Varaždina, a Betis je još gori: Nije pomoglo ni pojačanje od pet milijuna eura

Domaći navijači ponovno su ostali razočarani, nakon poraza od hrvatskog prvaka, stiže nova gorka pilula
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. veljača 2024. 23:16

Betis je u nedjelju kasno navečer odigrao svoju utakmicu kojom je presjekao ritam od dva dvoboja sa zagrebačkim Dinamom u play-offu Konferencijske lige. Momčad Manuela Pellegrinija na svom je travnjaku u 25. kolu prvenstva Španjolske dočekala Alaves i odigrala samo 0:0.

Nema sumnje da je to još jedno veliko razočaranje za momčad Manuela Pellegrinija pred uzvratnu utakmicu protiv Dinama, koja će biti odigrana u četvrtak (18.45 sati) na Maksimiru.

Betis je imao više loptu u nogama od Alavesa, ali momčadi su imale podjednak broj udaraca, kako ukupno (13-12), tako i onih koje su išle unutar okvira (2-3).

Betis je s 39 bodova ostao na sedmoj poziciji, a Alaves je s 28 bodova na 12. mjestu.

Strateg kluba iz Seville za ligaški dvoboj na stadionu Benito Villamarin odlučio se za kadar od 22 igrača. Najveća novost u sastavu je bio Cedric Bakambu (od 66. minute), 32-godišnji napadač koji je 1. veljače otkupljen od Galatasaraya za pet milijuna eura. Bakambu dosad nije participirao u utakmicama Betisa jer je njegov DR Kongo dugo ostao na Afričkom kupu nacija, gdje je u dvoboju za 3. mjesto poražen od Južne Afrike. Bakambu je registriran i za KL, tako da bismo ga u četvrtak mogli vidjeti u Maksimiru.

Betisu se oporavio i desni bek Youssouf Sabaly, ali on nije prijavljen za Europu nakon što je ozlijeđen pauzirao još od kraja kolovoza prošle godine, dok su zbog ozljeda Alaves preskočili Isco, Ayoze Perez, Guido Rodriguez, Abner Vinicius i Marc Batra.

Linker
29. travanj 2024 10:19