Unai Emery

 JAKOV PRKIC Cropix
SLAVNI TRENER

Emery se poklonio Poljudu: ‘Žao mi je da ekipa koja ima ovakve navijače neće igrati Europu‘

Proslavljeni 50-godišnji baskijski trener Unai Emery pohvalio je splitsku publiku na prepunom Poljudu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 23:36

Villarreal je i drugi put u play-offu Konferencijske lige bio bolji od Hajduka te je nakon 4:2 na domaćem terenu u uzvratu, na Poljudu, svladao splitsku momčad 2:0.

Pred prepunim Poljudom i u odličnoj atmosferi Hajduk je jednako tako odigrao prvo poluvrijeme, ali je u svemu nedostajala egzekucija brojnih prilika. Na drugoj strani u 37. minuti je pogodio Pedraza, a u 56. i Chukwueze.

Proslavljeni 50-godišnji baskijski strateg Unai Emery izjavio je na presici nakon utakmice:

"Šteta da ekipa poput Hajduka ostane izvan europskog natjecanja, momčad s ovakvim ambijentom morala bi biti i dalje u europskom nadmetanju. Šteta za Hajduk. Što se tiče utakmice, u drugom dvoboju smo bili bolji nego u prvoj utakmici gdje smo napravili neke pogreške. Ipak, Europa je ovo i trebamo biti zadovoljni s ovakvim rezultatom. U prvoj utakmici nisam bio sretan što nismo respektirali protivnika koji je izašao s voljom i htijenjem. Mogli smo pobijediti i s većom razlikom. Primili smo tada drugi gol koji nismo smjeli, a imao je Hajduk šanse i za treći pogodak. Hajduk je na početku bio jak, ali moja odluka je bila da igram čvrsto, da zabijemo prije Hajduka i da se oslobodimo presinga. Uspjeli smo u tome."

image

Unai Emery

THOMAS COEX Afp

Favoriti Konferencijske lige?

"Da se ne bi već mislilo o finalu, želim pustiti takvo razmišljanje i želim ponoviti da treba uživati europska natjecanja kakva jesu. Možda Hajduk dogodine bude igrao Ligu prvaka, a svaka utakmica je korak po korak. Ne smatramo se favoritom, treba se veseliti ovom putovanju po Europi. Ne osjećam se pod presingom za osvajanje ovog natjecanja, idemo utakmicu po utakmicu. Ostajemo u petak u Splitu, a onda nas u nedjelju čeka Getafe."

Luka Modrić najbolji igrač La Lige?

"Kada pogledate osobnu kartu Luke Modrića, onda je začuđujuće kako igra. Veliko mi je zadovoljstvo što Modrić igra u španjolskoj ligi. Rakitić je također velik igrač i sjajan čovjek. Hrvatska reprezentacija je iznjedrila i nove mlade igrače, užitak ih je gledati."

Alfonso Pedraza, strijelac prvog pogotka i čovjek koji je odveo uzvrat na Villarrealov mlin. Je li vam presing Hajduka stvarao probleme u prvom dijelu?

"Kada si na početku utakmice na terenu kojeg ne poznaješ, na kojeg nisi naviknuo, trebaš se snaći, a mi smo se dobro snašli."

image
ANTE CIZMIC Cropix

Kako se osjećate na lijevom beku?

"Fizički i psihički se odlično osjećam, spreman sam igrati i svaka tri dana."

Ždrijeb za Konferencijsku ligu?

"U nedjelju imamo utakmicu u gostima s Getafeom, to nam je trenutno puno važnije."

Je li Luka Modrić najbolji igrač španjolske lige?

"Kao vezni igrač koji godinama igra u Španjolskoj jedan je od najboljih na svijetu."

Linker
19. svibanj 2024 13:05