NORBERT SCANELLA/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Norbert Scanella/Panoramic/Bestimage/Profimedia
BOŽIĆNA PRIČA

‘Uvijek je bio važan!‘ Tudor otkrio veliku vijest, smirile se tenzije između Hrvata i velike zvijezde

Dimitri Payet krenut će od prve minute protiv Toulousea, a u nastavku sezone manje će biti na klupi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 08:39

"Uvijek je bio važan, čak i kad nije igrao. U susretu protiv Toulousea, počinje od prve minute", tim je riječima na presici uoči utakmice 16. kola protiv Toulousea francuskog šampionata Igor Tudor govorio o Dmitriju Payetu. Dvojac je imao turbulentan odnos otkako je hrvatski trener zasjeo na klupu Marseillea početkom sezone, ali u nekoliko su navrata davali do znanja kako poštuju jedan drugoga iako su brojni ljudi okupljeni oko kluba s juga Francuske često nezadovoljno klimali glavom zbog premale minutaže za nekadašnju zvijezdu West Hama.

‘‘Na početku je bilo teško, ali ne onako kako svi govore. Možete reći što god želite, da ima oštre metode ili da je sirov, ali on je izvrstan trener i daleko od luđaka. Pobjeđuješ li u utakmicama, igrat ćeš. Prvenstveno je do mene, moram učiniti više", rekao je Payet još u listopadu za RMC sport. Tudor se pak oglasio početkom studenog kad je njegov Marseille izgubio od Tottenhama 2:1 u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka i tako ispao iz europskih natjecanja:

"Mislim da sam pogriješio. Payet je trebao igrati barem četvrt sata. To je posao trenera, svi griješimo, moram priznati pogrešku. Mogao sam napraviti drugačiju promjenu od Suareza."

image
FRANCK FIFE Afp

Nakon tog bolnog poraza Marseilleu su ostale još dvije utakmice prije pauze za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Nije ni protiv Lyona, Payet odigrao zapaženu ulogu. Ušao je pet minuta prije kraja susreta u kojemu su Tudorovi momci slavili s minimalnih 1:0. Međutim, već u idućem kolu Payet je bio čovjek prevage. Ušao je u igru u 62. minuti umjesto ozlijeđenog Aminea Harita te je u svega deset minuta režirao preokret. S dvije asistencije uposlio je svoje suigrače koji su na kraju slavili s 3:2 protiv Monaca i tako zadržali 4. mjesto na tablici uoči stanke.

image
NICOLAS TUCAT Afp

U pripremnim utakmicama, Payet je zabio pogodak Sassuolu i Nimesu, što Tudor smatra odličnim za njegovo samopouzdanje. Kako protiv Toulousea neće biti Guendouzija zbog ozljede bedra, Gerson se još oporavlja dok je kolumbijski napadač Luis Suarez otišao na posudbu u Almeriju, prostora za Payeta ima i više nego dovoljno. Tudor je u najavio rekao kako će 35-godišnji francuski playmaker zaigrati uz Alexisa Sancheza i Cengiza Undera u samom vrhu napada. Je li ovo samo privremeni ‘‘mir u kući‘‘, ili je Tudor na pragu aktiviranja smrtonosnog oružja za nastavak sezone, doznat ćemo već u ovoj utakmici protiv 12. momčadi francuskog prvenstva.

Linker
19. svibanj 2024 13:35