Dimitri Payet

 NICOLAS TUCAT Afp
ŠTO MU JE BILO U GLAVI?

VIDEO Tudorovoj zvijezdi prijeti drakonska kazna: Kako je moguće da ovaj sramotan čin nitko nije uočio?

Iako se za vrijeme derbija izvukao bez kazne, zbog ovoga mu prijeti poduže ‘hlađenje‘
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2023. 15:09

Marseille, momčad koju s trenerske klupe vodi hrvatski strateg Igor Tudor, za vikend je poražen u derbiju francuskog prvenstva od Lensa. Tim je gubitkom bodova Tudorov kolektiv ostao na trećem mjestu ljestvice, što prema sadašnjoj situaciji neće značiti izravan plasman u skupine Lige prvaka sljedeće sezone. Marseille je, istini za volju, imao i određenih aspiracija, ili barem nadanja da može ugrabiti titulu prvaka, no kiksom protiv Lensa i pobjedom PSG-a nad Troyesom ta je situacija postala praktično nemoguća. Četiri kola prije kraja Ligue 1, PSG na vodećoj poziciji ima osam bodova više od Marseillea, ali dobra stvar je da Marseille četvrtom Monacu "bježi" šest bodova, pa kvalifikacije za najelitnije klupsko natjecanje u Europi ne bi trebale izmaknuti.

Više no igra, Marseille muči jedan drugi problem. Francuski mediji raspisali su se ovih dana o (anti)junaku svlačionice, Dmitriju Payetu. Iskusni, 36-godišnji veznjak našao se u centru skandala kada je na dvoboju s Lensom ošamario protivničkog trenera. Iako je u igru ušao tek potkraj utakmice, Payet je Yannicka Cahuzaca udario još u prvom poluvremenu, kada se u jednoj situaciji "zagužvalo" izvan terena.

Zanimljivo, Cahuzac je, zajedno s još jednim pomoćnim trenerom Lensa dobio crveni karton, a Payet se izvukao bez kazne budući da njegovo udaranje nitko nije uočio. Tek pregledom dostupnih snimki s utakmice utvrđeno je da je Payet u prijestupu, a sada mu, kako javljaju francuski kolege, prijeti suspenzija od čak pet utakmica. To bi značilo da je za njega ova sezona završena. Tko zna, možda je Payet već i odigrao posljednju utakmicu za Marseille. Jer, iako mu ugovor ističe tek u ljeto 2024. godine, jasne su namjere kluba da ga otpiše već u nadolazećem prijelaznom roku.

Linker
19. svibanj 2024 16:37