CROPIX
MODRI IMAJU LAKŠI RASPORED?

LEGENDA DINAMA DETALJNO OBJASNILA ZAŠTO BI TITULA MOGLA OSTATI U ZAGREBU Rijeku će napasti 'Dinamova seka': Strašno su napaljeni na njih!

PUT DO TRONA Što dva najbolja hrvatska kluba čeka u preostalih devet rundi HNL-a
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. travanj 2017. 19:38

Utakmica desetljeća” je završila, sve znamo, stvari su jasne. Sad treba pogledati što Rijeku i Dinamo čeka do kraja prvenstva u preostalih devet kola. Već u sljedećem kolu za obje momčadi čekaju lakši zalogaji, Modri gostuju kod Lokomotive, a momci Matjaža Keka dočekuju Split. Tu bi sve trebalo biti jasno. Nakon toga stižu dvije zahtjevne utakmice za jedne i druge, Modri dočekuju Majstora s mora, a momci su Rujevice gostuju u Puli, Drosina uvijek može biti neugodna priča za bilo koga.

- Okršaji Dinama i Hajduka uvijek su neizvjesni, tako da će Modri morati obratiti itekakvu pozornost na tu maksimirsku utakmicu. Isto tako Rijeci može biti jako neugodno gostovanje u Puli - tvrdi legenda Dinama Milivoj Bračun.

Rijeka se onda vraća na Rujevicu i igra protiv Osijeka, s kojim je imala itekakve muke u Gradskom vrtu početkom proljeća, u sjajnoj utakmici je ipak trijumfirala, ali momci Zorana Zekića mogu svakome presoliti juhu, umalo su to pokazali i protiv Modrih u Maksimiru, u pretprošlom kolu, kad je društvo Ivajla Peteva spasio Marko Lešković u smiraj utakmice. Modri pak gostuju kod Slavena Belupa, tu bi im trebalo ipak biti lakše, makar Kopić i “njegovi” ponekad znaju iznenaditi. Nakon tog kola Rijeka je opet domaćin i dočekuje Inter, Dinamo pak Cibaliju, to su čiste “jedinice” na kladionici, a nakon toga Modri gostuju u Zaprešiću, to je pak čista “dvojka”. E, u tom kolu dolazi do zanimljivog okršaja, Rijeka stiže “na noge” Lokomotivi.

- To će biti jako, jako zanimljiva utakmica. Lokomotiva je na Rujevici pokazala da može s Rijekom, sigurno će Lokosi biti jako napaljeni na Kekovo društvo, tako da mi se taj ogled čini najopasnijim za Rijeku u proljeće, naravno, ne računajući zadnje kolo i derbi s Dinamom u Maksimiru - kaže Bračun.

Opasna Koprivnica

Nakon Lokosa, Rijeka doma ima derbi s Hajdukom, a Modri putuju u Park mladeži.

Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

- Ukoliko Rijeka prođe Lokomotivu, onda će vjerojatno preskočiti i Hajduk, a Modri se moraju paziti gostovanja u Parku mladeži. Istina, ne znamo u kakvoj će situaciji tada biti Split, koliko će bodova skupiti, hoće li mu se Cibalia približiti, odnosno hoće li se oni približiti mjestu koje izbjegava kvalifikacije.

Kekovo društvo nakon derbija s Hajdukom mora na još jedno za njih zahtjevno gostovanje u Koprivnicu.

- Da, Slaven Belupo ima igru za Rijeku, i taj ogled mogao bi biti iznimno zahtjevan za Riječane, a onda iz u zadnjem kolu još čeka maksimirski obračun s Modrima. Istina, Dinamo još gostuje u Gradskom vrtu, no kad pogledamo raspored do kraja prvenstva, Dinamo ima prednost, njegov raspored je ugodniji, ne samo zbog toga što u zadnjem kolu čeka Rijeku, već u zbog činjenice da Rijeka ima dva užasno teška gostovanja protiv Lokomotive i Slaven Belupa - zaključuje Milivoj Bračun.

-------------------------------------------------------------------

RASPORED RIJEKE

28. kolo Rijeka - Split

29. kolo Istra 1961 - Rijeka

30. kolo Rijeka - Osijek

31. kolo Rijeka - Inter

32. kolo Lokomotiva - Rijeka

33. kolo Rijeka - Hajduk

34. kolo Sl. Belupo - Rijeka

35. kolo Rijeka - Cibalia

36. kolo Dinamo - Rijeka

-------------------------------------------------------------------

RASPORED DINAMA

28. kolo Lokomotiva - Dinamo

29. kolo Dinamo - Hajduk

30. kolo Sl. Belupo - Dinamo

31. kolo Dinamo - Cibalia

32. kolo Inter - Dinamo

33. kolo Split - Dinamo

34. kolo Dinamo - Istra 1961

35. kolo Osijek - Dinamo

36. kolo Dinamo - Rijeka

Linker
18. svibanj 2024 02:56