REUTERS
NIJE IM SVEJEDNO

LEGENDARNI RONALD KOEMAN OTKRIO KOLIKO SE PRIBOJAVA HAJDUKA 'O Hajduku znamo - sve! Idemo sto posto, nema nikakvog opuštanja!'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 17. kolovoz 2017. 13:10

Sve je spremno za veliki ogled Evertona i Hajduka na Goodison Parku (četvrtak, 21.05), a trener domaće momčadi, legendarni Nizozemac Ronald koeman dan prije velikog ogleda održao je konferenciju za novinare.

Jedna od glavnih vijesti je - Sandro Ramirez je ozlijeđen, u pitanju je ozljeda gležnja i upitan je za nastup, piše Slobodna Dalmacija. Koeman je ostavio je dvojbu, ali sudeći po indiskrecijama kolega novinara iz Liverpoola, Ramirez neće igrati.

Ronald Koeman je održao sastanak s novinarima u oblačno i tmurno poslijepodne tamo na kraj Liverpoola, gdje je kamp Evertona i njihov trening-dom na Finch Farm. U predgrađu. Tamo gdje vas taksi doveze nakon gotovo poluvremena vožnje, a usput možete vidjeti i gdje su Penny Lane i Strawberry Fields, famozni detalji ovog grada iz hitova Johna, Paula, Georgea i Ringa, čuvenih Beatlesa.

No, ajmo mi na Koemana...

- Moj brat Erwin, moj pomoćnik i skaut gledao je Hajduk protiv Dinama u Zagrebu i imamo sve posloženo. Nemamo tajni. Sve znamo. Ostali su bez visokog i snažnog centarfora (nije izgovorio prezime Futacs, ali je jasno na koga misli, op. a.). Možda će im to promijeniti neke detalje u igri, ali i na to smo spremni jer imamo i sve snimke i sve "clipove" njihovih akcija iz zadnjih utakmica. Sve smo pripremili i nema nikakvog opuštanja za večerašnji susret.

Ima i Everton svoga Czuczija i svoga Prku (Željana Prkića op. a.), vrijednog snimatelja.

- Očekuje nas teška utakmica protiv hrvatske momčadi, ulazimo u razdoblje non-stopa i spremni smo. Ne, nema laganije obaveze. Danas mislim na Hajduk, u ponedjeljak ću na nastavak prvenstva (Manchester City op. a.), onda na europski revanš. Jedna po jedna. Svaka važnija od druge. Čeka nas teška sezona s mnogobrojnim utakmicama. Da, mislim i na Europsku ligu. Imamo ambicije.


Ante Erceg GOAL HD - Hajduk Split (Cro) 2 - 0... by 87taras

Hoćete li ipak nešto rotirati?

- Imam 17 igrača, a stavit ću najjači tim. Zadovoljan sam što nam dolazi Sigurdsson (novinari su ga pitali da ima nasmijano lice i da je to vjerojatno zbog angažmana Islanđanina op. a.). Dugo smo ga čekali, bio je sad na liječničkim pregledima, još nije sve potpisano, ali tu je. Bit će. Neće biti involviran već sutra protiv Hajduka, a u ponedjeljak možda.

Pitali su ga i o Barkleyju, odgovorio je da ne misli da je ozljeda darovitog igrača koji nije konkurenciji povezana s Barkleyjevom željom da ode.

- Čekat ću rasplet s Barkleyjem do kraja kolovoza, pa onda vidjeti što će biti s njim.

Kakav izazov predstavlja za vas Hajduk? Kakve su želje?

- Izazov je golem, želimo u Europsku ligu. Treba nam dobar rezultat. Europske utakmice su posebno, vidjeli ste protiv Ružomberoka, bile su teške utakmice. Bilo je važno ne primiti gol. Tako i sutra s Hajdukom. Prva je stvar "clean sheet". Čista mreža. To bi nam otvorilo velike šanse da u revanšu obavimo željeni posao. Sa Ružomberokom nas je izvukao "clean sheet" – ponavljao je Ronald Koeman, iskusni Nizozemac.


Ante Erceg Goal HD - Hajduk Split 1 - 0 Brondby... by sportsplay

Onda je pričao o Lukakuu...

- Izgubili smo s njim 25 golova i treba nam nekoliko igrača da ga nadomjestimo. Ne može to samo jedan. Rooney je bitan, ima golemo iskustvo, bio je najbolji igrač na terenu protiv Stokea.

Prije dvije godine ste ispali u ovoj rundi sa Southamptonom (protiv Midtjyllanda op. a., bilo je 1:1 i 0:1) - bocnuli su Koemana.

Odgovorio je:

- Jesam, i to je iskustvo. Ali niste rekli da sam te sezone na kraju bio čak šesti?! U svakom slučaju želimo biti dio Europe i čeka nas težak protivnik. Hajduk je fizički jak u obrani, ne igra im veliki centarfor, ali imaju dobre igrače u veznom redu. Jak je tim, a nama je najvažnije ne primiti gol! - podvukao je.

Linker
09. svibanj 2024 05:33