MAURICE VAN STEEN Afp
JAVNOST NEZADOVOLJNA

Nizozemci objavili popis igrača za veliki okršaj s Vatrenima, izbornik Koeman zbog nekih imena na udaru kritika

Na popisu se mogu naći neka od imena koja u zadnje vrijeme nisu briljirali u klupskom i reprezentativnom dresu
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 15. svibanj 2023. 15:51

Nizozemski izbornik Ronald Koeman objavio je širi popis reprezentativaca za predstojeći završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj.

Na popisu se mogu naći neka od imena koja u zadnje vrijeme nisu briljirali u klupskom i reprezentativnom dresu i zbog toga je Koeman pogođen hrpom kritika od strane nizozemske javnosti, dok su neki igrači u dobroj formi izostavljeni. Igrači poput Jespera Cillessena, Davyja Klaasena, Daleyja Blinda i Stevena Bergwijna trenutno negativno kotiraju zbog svojih loših izvedbi u nacionalnom dresu.

S druge strane, glavna zamjerka treneru Koemanu je nepozivanje Jeremieja Frimponga (22), mladog igrača Bayer Leverkusena koji pokriva pozicije desnog beka i desnog krila. Nizozemac je ove sezone u 45 utakmica postigao devet i namjestio čak deset golova. Osim njega javnost smatra da je nepravedno izostavljen Branco van den Boomen, igrač francuskog Toulousea koji igra sezonu karijere. Iskusni 27-godišnjak je ove sezone u 38 utakmica postigao šest golova i asistirao za njih 13.

Hrvatska i Nizozemska polufinale igraju 14. lipnja u Rotterdamu. Dan kasnije na rasporedu su Španjolska i Italija u Enschedeu. Tri dana nakon drugog polufinala igraju se utakmica za treće mjesto i pobjednika natjecanja.

Linker
09. svibanj 2024 02:14