Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images
NEMA ŠTEDNJE

ALLEGRI SPREMA IZNENAĐENJE ZA DINAMO Torinezi bez čuvanja najboljih igrača kreću u posljednji susret skupine i love prvo mjesto

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. prosinac 2016. 09:32

Ako je vjerovati talijanskim medijima, Juventus bi protiv Dinama prvi put trebao isprobati novu taktičku zamisao svoga ideologa Massimiliana Allegrija.

Trener “stare dame”, naime, za posljednje kolo Lige prvaka po skupinama planira predstaviti sustav 3-4-3, koji bi mu trebao biti od koristi i u nastavku sezone. I u kojem bi aktivnu rolu trebao imati i Mario Mandžukić.

S obzirom da se Dybala tek vraća nakon ozljede, upravo bi Mandžukić trebao i startati kontra “modrih”, a uz njega bi napad Torineza sačinjavali Alex Sandro i Higuain. Ta će postavka, doduše, funkcionirati sve dok se u potpunosti ne oporavi Dybala, ali i Marko Pjaca koji se također savršeno uklapa u viziju s tri napadača.

Allegri
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Juve neće ‘tankirati’ protiv Dinama, jer mu je bitno osvojiti prvo mjesto u skupini i izbjeći snažnije suparnike u ždrijebu za 1/16 finala Lige prvaka. Upravo stoga, uz sitne korekcije, Allegri će krenuti s gotovo najsnažnijim raspoloživim snagama”, piše La Gazzetta dello Sport.

U prijevodu, to znači da bi na vratima trebao biti Buffon, u obrani Benatia, Chiellini i Rugani, vezu bi držali Pjanić, Khedira, Marchisio i Cuadrado, a u napadu, dakle, Mandžukić, Higuain te Alex Sandro.

Allegri se ujedno sprema i za gradski derbi s Torinom. Dybala je odradio puni trening uoči Atalante, ali ga je Allegri ostavio na klupi kako bi ga ipak sačuvao. Ipak, motore bi Argentinac trebao ugrijati upravo protiv Dinama, barem u završnici susreta, kako bi bio spreman za Torino. Higuainu će Dinamo poslužiti da vrati samopouzdanje, a najveći je problem načeto Mandžukićevo koljeno. Upravo stoga, on i Dybala trebali bi podijeliti minutažu...”, zaključuju Talijani, koji ostavljaju prostor i ponekom iznenađenju, ali ujedno nose i teško predskazanje uoči partije koja se igra u srijedu:

“Za Dinamo nema čuvanja, Juve ultimativno ide po pobjedu...”

Linker
02. svibanj 2024 03:39