Luka Modrić

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NAJVEĆA PREMIJA IKAD

Cifra od koje boli glava: Evo koliko će Modrić zaraditi ako Real osvoji Ligu prvaka

Kraljevi mogu ponoviti podvig iz pretprošle sezone, na putu im stoje dva njemačka velikana
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2024. 19:12

Još samo dvije utakmice dijele Luku Modrića od šestog trofeja Lige prvaka, a za Real Madrid bio bi čak 15. u slavnoj povijesti. Izazov podrazumijeva dva njemačka velikana - Bayern München na Santiago Bernabeuu, počevši od 2:2 s Alianz Arene, a zatim Borussiju Dortmund, koja je s ukupnih 2:0 ispratila Paris Saint-Germain iz polufinala.

Osim što će Kraljevi u slučaju konačnog uspjeha organizirati veliku feštu, opet govoriti o neuništivosti, slavljeničkom genu i pobjedi ucrtanoj u DNK, igrači će zaraditi i pozamašnu svotu novca. Real je već osigurao 36. naslov La Lige i Superkup Španjolske, a iskaže li se i na najvećoj sceni, Modrić i svi njegovi suigrači zaradit će oko 1,4 milijuna eura bruto, odnosno svaki igrač dobit će "čistih" 700 tisuća eura!

Popne li se Real na krov Europe, bit će u identičnoj situaciji kao 2021./2022., kada je osvojio svojevrsnu "tripletu", ali peharima Lige prvaka i La Lige nije pridodao Kup Kralja, već domaći Superkup. Tada je svaki prvotimac dobio 900 tisuća eura bruto, odnosno 450 tisuća eura neto zarade.

image

Luka Modrić i Marcelo 2022. godine

FRANCK FIFE Afp

Ove sezone Real je osigurao Superkup Španjolske 4:1 pobjedom nad Barcelonom u siječnju, a ligašku titulu osigurao nakon što su nogometaši Xavija Hernandeza u 34. kolu izgubili 2:4 od rivala Girone. Real je prethodno savladao Cadiz 3:0 i boravi na nedohvatljivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, odnosno 14 na Barcelonu.

Spomenuti list iznosi da će Real Madrid zaraditi približno 53 milijuna eura na račun osvojene La Lige, no svota će se raspodijeliti na isplate u razdoblju od četiri godine, a trijumf u Ligi prvaka ove sezone donosi ukupno 150 milijuna eura.

Linker
08. svibanj 2024 19:24