Henriquez i Petev
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ANKETA SPORTSKIH NOVOSTI

FOTO: DINAMOVCI SANJAJU PRVE BODOVE U LIGI PRVAKA Petev ponudio recept za dobar rezultat protiv Seville, što mislite mogu li Modri iznenaditi?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2016. 15:50

Uoči utakmice 3. kola Lige prvaka između Dinama i Seville službena je presica održana na Maksimiru.

Dinamo dočekuje Sevillu, a unatoč prethodnim porazima od Lyona i Juventusa uz zbirnu gol razliku 0:7, oni vjeruju da mogu iznenaditi.

"Sutra nas očekuje teška utakmica, a mi ćemo tražiti svoju priliku. Najbitnije nam je da ne griješimo u fazi obrane, da svojim pogreškama ne dopuštamo gostima lagane prigode za postizanje pogodaka", započeo je Dinamov trener Ivajlo Petev.

Potom je dodao drugu stvar na koju Modri moraju posebno pripaziti.

"Treba naći rješenje za Sevillin presing. Imamo svoje šanse i vjerujem da iz utakmice možemo izvući nešto pozitivno. Sevilla je vrlo jaka, ali mi vjerujemo u vlastite mogućnosti".

Iako je za vikend slavila 3:2 u gostima kod Leganesa činjenica je da Sevilla u zadnje vrijeme ima poteškoća na gostovanjima.

"Svi znamo kakve su rezultate postigli u zadnje tri sezone. Mi moramo biti čvrsti u obrani i iskoristiti prigode u napadu", ponudio je Petev recept za dobar rezultat.

Pored Peteva na presici se pojavio i Angelo Henriquez.

"Nadamo se da ćemo iskoristiti svoje prigode, igramo na domaćem travnjaku i vjerujem da ćemo opet imati veliku podršku naših navijača", rekao je Henriquez koji je upitan i o vlastitoj golgeterskoj krizi.

"Ovo je period kada lopta neće u gol. Siguran sam da će se to uskoro promijeniti, ali nisam zato u depresiji", rekao je Henriquez.

Što se zdravstvenog stanja u momčadi tiče, Petev će na raspolaganju za ovaj dvoboj imati sve igrače, a napomenuo je da će u krugu kandidata za utakmicu biti i 18-godišnji lijevi bočni Borna Sosa te 19-godišnji ofenzivni veznjak Bojan Knežević.

Dinamu će ovo biti prvi dvoboj protiv Seville, a ukupno deveti protiv španjolskih klubova u europskim natjecanjima.

U dosadašnjih osam utakmica Zagrepčani su ostvarili jednu pobjedu, jednom su igrali neodlučeno, a šest puta su poraženi. Jedinu pobjedu ostvarili su prije šest sezona u Europskoj ligi, kad su na Maksimiru s 2-0 svladali Villarreal.

Linker
18. svibanj 2024 07:01