Josip Pivarić
 Foto: Goran Mehkek / CROPIX
NADA UMIRE POSLJEDNJA

DINAMOVCIMA NE MANJKA OPTIMIZMA UOČI JUVENTUSA NA MAKSIMIRU 'Nismo glupi, ali vjerujemo, pa i Arsenal je bio čisti zicer, pa znamo što se dogodilo'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. rujan 2016. 17:55

Kako je Dinamo izgledao protiv Lokomotive, malo se čemu ima nadati protiv Juventusa. Loše, bezidejno, sporo... Međutim, u Dinamovoj svlačionici nisu pesimisti.

- Iskreno, nismo dosad čekali Juventus, nismo uopće razmišljali od njemu. Sad se tek okrećemo Juveu. Znamo sve o Juventusu i teško je tu išta reći. Oni su glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka Europe. Nismo glupi, znamo kakav je suparnik pred nama, ali ja sam sportaš, teško mi je ikome priznati da je bolji od mene. I napravit ću sve da suparniku otežam put do pobjede - rekao je Josip Pivarić.

Tri poraza zaredom, pa smjena trenera. Ali, njemu nije prvi put da kroz to prolazi.

- Ne želim se ni vraćati na to, jer nije lako proći kroz takve stvari. Za mene kao dečka koji živi s ovim klubom već 20 godina to pogotovo nije lako. Ali, ajmo to ostaviti sa strane.Početak je sezone, tek je prva runda gotova, ima još puno utakmica.

Koliko je momčad pomutila promjena na klupi?

- Reći ću samo da se čovjek kakav je Cico Kranjčar teško nalazi. Jako dobar i pošten čovjek. Ali, poklopile su se neke stvari da se ovo dogodi, kao što se isto tako poklopilo i da uđemo u Ligu prvaka. I to je to. Sad je tu trener Sopić, koji uglavnom radi na disciplini, pokušava uvesti maksimalan red, od ponašanja na terenu do ponašanja izvan terena. Nadam se da će ga svi igrači jednako pratiti.

Rat još nije izgubljen

Pivarića je zaustavila još jedna ozljeda, vidi se da još nije u formi.

SN/Arhiva

- Bitno je da sam zdrav i da se osjećam dobro. Forma? Što znači forma? Da ću od šest centaršuta pogoditi pet? Ja imam svoj zadatak, koji trener postavi pred mene i ja ih uvijek pokušavam ispuniti. Pitajte trenera jesam li ih ispunio.

Rijeka je u prednosti u HNL-u, visoko je pobijedila na Rujevici.

- Dobili su bitku, ne i rat, puno je do kraja. Na kraju se mrtvi broje...

Kako će Dinamo dočekati Pjacu i Mandžukića, hoće biti “u kost”?

- Ha-ha, ne, samo sportski! Idemo pokušati nešto napraviti, pa i lani je Arsenal bio zicer, nitko nije vjerovao da će pasti pa smo pobijedili.

Kapetan Domagoj Antolić kaže:

- Nemamo nikakav imperativ, takva je utakmica najlakša za igrati. A što se Pjace i Mandže tiče, rekao sam još u Salzburgu da želim Juventus i njih u Maksimiru. No, popusta neće biti, ponekad ni na treningu ne poznajemo jedan drugoga, kamoli na utakmici. Dolazi nam jedna od najjačih momčadi Europe, dat ćemo sve od sebe, što drugo reći.

Kako vidi promjenu na klupi?

- S Cicom smo ušli u Ligu prvaka, imali dobre rezultate i igre, dogodilo se tako. Evo, sad je Sopić tu s nama, pokušat ćemo na terenu provesti njegovu viziju. On je trener čvrste ruke, bio je takav i kao igrač, traži disciplinu. Do Juventusa nema puno vremena za neka poboljšanja, ali mi igrači smo ti koji moramo provesti njegove zahtjeve na terenu.

Zagreb, 230916.
Stadion u Kranjcevicevoj.
MAXtv prva liga, 1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Domagoj Pavicic , Ivan Sunjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ni on nije na razini od prošle sezone, i on je bio ozlijeđen...

- Istina, poremetila me ozljeda koljena, želim se dići i radim na tome da budem igrač kakav sam bio prošle dvije godine.

Doživio je ove sezone i zvižduke u Maksimiru.

- Svaka momčad želi podršku kad igra loše i kad joj ne ide. Slažem se i da nismo igrali kao prije, prihvaćam i to da publika ima pravo na kritiku, pa i zvižduke, ali volio bih da imamo pozitivnu atmosferu. Neka dođu navijači u velikom broju, vjerujem da ih nećemo razočarati.

Linker
06. svibanj 2024 16:51