Pep Guardiola i Joško Gvardiol

 MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA
VELIKO POJAČANJE

Guardiola biranim riječima pričao o Gvardiolu: ‘Savršeno se uklopio, a jednu stvar prvo tražimo kod igrača‘

Gvardiol je zasad skupio 11 nastupa za Građane, ali samo jedan u Ligi prvaka
Piše: SNObjavljeno: 06. studeni 2023. 14:44

Nakon što su u sve tri utakmice u ovogodišnjoj Ligi prvaka slavili istim rezultatom (3:1), nogometaši Manchester Cityja iščekuju četvrto kolo elitnog natjecanja u kojemu ih čeka švicarski prvak, Young Boys. Uoči utakmice, koja je na rasporedu u utorak od 21 sat, Pep Guardiola biranim je riječima govorio o Jošku Gvardiolu. Trener europskog prvaka i dalje je fasciniran pristupom i vještinama 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

- Savršeno se uklopio. Znali smo da je sjajna osoba, to je prvo što tražimo kod igrača. Može igrati stopera, ali mi smo ga odlučili koristiti na boku. Ima iskustva, igrao je već Svjetsko i Europsko prvenstvo. Osvojio je dva Kupa s Leipzigom, a standardan je i u hrvatskoj reprezentaciji, ima puno iskustva za 21-godišnjaka. Otvorenog je uma, na svakom treningu se ponaša kao nevjerojatan profesionalac. Stvarno smo zadovoljni - rekao je Guardiola.

Gvardiol je zasad skupio 11 nastupa za Građane, ali samo jednom u Ligi prvaka. U prošloj utakmici protiv Young Boysa bio je na klupi, baš kao i u ogledu protiv Bournemoutha u subotu, međutim sutra bi mogao zaigrati od prve minute.

Linker
28. travanj 2024 04:34