Antonio Marin (drugi zdesna)
 RONALD GORSIC/CROPIX
OSTALI U ZAGREBU

(Ne)očekivana odluka trenera: Zašto Mamić uopće nije poveo ovu dvojicu igrača na put u Cluj!?

U Rumunjsku je Mamić poveo 17 igrača i tri golmana, ali mjesta nije bilo za neka poznata imena...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. kolovoz 2020. 12:00

Na put u Cluj Zoran Mamić poveo je 17 igrača i tri vratara, to je i maksimalni broj koji jedna momčad može u ovim uvjetima dovesti na europsko gostovanje. Treći golman je, spomenimo, Nikola Čavlina, drugi je Danijel Zagorac, koji se oporavio od ozljede.

Ono što sigurno znamo jest da Mamić u Rumunjskoj neće računati na Damiana Kadziora. Poljak je isto bio ozlijeđen, nije, očito, još dovoljno spreman za ovakav europski izazov pa je Dinamov trener dao prednost zdravima i ‘fit’ igračima. No, dok je Kadzior ozlijeđen, Sandro Kulenović, koliko znamo, nije imao većih zdravstvenih problema, osim ako se nešto posebno nije dogodilo na zadnjem treningu prije puta.

Uglavnom, Kulenović je ostao u Zagrebu, uz Brunu Petkovića i Marija Gavranovića, koji su prve napadačke opcije, priliku će čekati Komnen Andrić. Je li to reakcija Zorana Mamića na činjenicu da Kulenović još nije zabio gol za Dinamo, dok je Andrić bio strijelac protiv Lokomotive, ili neka drukčija taktička zamisao, je li Andrić trajno ili samo privremeno u hijerarhiji prije Kulenovića, to sve još ne znamo.

Također, u Cluju nije otišao niti Antonio Marin. Mlado krilo, za koje se očekivalo da će ove sezone napokon dobiti više prilika i onda ih iskoristiti, opet nije u trenerovim planovima. Vjerojatno su odluci da ne bude s momčadi u Cluju presudile njegove zadnje dvije utakmice za juniore u Ligi prvaka i protiv Hajduka II na Poljudu u Drugoj HNL, u kojima nije uspio pokazati klasu i biti igrač prevage.

Linker
07. svibanj 2024 21:11