Mateo Kovačić i Luka Modrić

 Andrew Fosker/seconds Left/shutterstock Editorial/profimedia
NITKO KAO LUKA

Ovaj podatak dokazuje koliko je Modrić ključan za Real: ‘Učinio je igrače Chelseaja smiješnima‘

I dok mu je Marca ovaj put dodijelila tek šesticu, Goal.com dao mu je ocjenu osam, uz opis ‘vječan‘
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 13. travanj 2023. 05:32

Premda u prvoj utakmici četvrtfinala između Real Madrida i Chelseaja (2:0) nije bio među najbolje ocijenjenim igračima domaće momčadi, 37-godišnji Luka Modrić je po tko zna koji put dokazao da je "kraljevskom klubu" od instrumentalne važnosti.

Marca je hrvatskog kapetana ovaj put ocijenila šesticom, uz opis da je bio "rjeđe protagonist nego što bi Real to želio" te da se pokušavao spojiti s napadačima protiv dobro postavljene obrane Chelseaja. Ipak, autor José Luis Calderón očito je previdio podatak koji otkriva da je Modrić još jednom servirao sat nogometa.

Od 74 dodavanja koja je, naime, uputio suigračima, preciznih je bilo 70, odnosno 95 posto. To ga je učinilo najučinkovitijim igračem na terenu kad je riječ o pasovima. Osim toga je 10 puta dostavio loptu u zadnju trećinu terena, imao je tri uspješna driblinga (od četiri pokušana), vratio čak 11 posjeda te stvorio jednu izglednu šansu. Odnio je i četiri duela na zemlji od njih sedam.

Za razliku od Marce, koja je ovaj put bila skromnija nego inače, novinar portala Goal.com ocijenio je Modrića osmicom. Podsjetio je na udarac nakon "divnog poteza" koji je otišao pokraj gola te zabilježio da su pokraj njegovih dodavanja "suparnički igrači izgledali smiješno".

"Vječan je", zaključio je Goal.com.

Linker
20. svibanj 2024 03:55